Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

Spoedgeval? Bel 24/7 naar
040-2061682 
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  Hond laten castreren nabij Leende

  Benodigde informatie hond castratie nabij Leende

  Wanneer u erover nadenkt om uw hond te laten castreren kan dat veel vragen oproepen. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, want de ingreep is niet niks. Bij onze Dierenkliniek Boschhoven nabij Leende kunt u terecht voor al uw vragen, zoals bijvoorbeeld:

  • Wat is de beste leeftijd voor castratie hond? 
  • Hoe lang duurt herstel castratie hond? 
  • Castratie hond; welke kosten komen daarbij kijken? 
  • Wat is een chemische castratie hond? 

  Hond castreren nabij Leende Boschhoven Kliniek voor dieren

  Hond laten castreren in Leende en omgeving 

  Bij het castreren van een hond worden de testikels van het dier verwijderd. Door dit te doen neemt de productie van mannelijke hormonen sterk af. Er zijn een aantal redenen waarom baasjes dit laten doen. Een aantal van de meest gehoorde redenen zijn geboortebeperking, het verminderen van de neiging om weg te lopen en het vertonen van minder dominant gedrag. Wanneer u dit doet als de hond ongeveer een jaar oud is heeft dit waarschijnlijk het meeste effect. Dit is voor de castratie van de hond de beste leeftijd. Mocht u dit later doen kan de castratie mogelijk minder effect hebben op ongewenst gedrag van de hond, omdat dit gedrag eventueel al aangeleerd is bij de hond, ook na castratie. Wanneer de ingreep is afgerond zullen wij u tips geven voor de nazorg bij castratie van uw hond. 

  Castratie hond nabij Leende bij Boschhoven Kliniek voor Dieren

  Wanneer u castratie van uw hond overweegt bent u zit u goed bij Boschhoven Kliniek voor Dieren. Neem contact met ons op voor een intakegesprek of voor andere vragen zoals de kosten van castratie bij de hond. Onze dierenartsen zijn gespecialiseerd in castratie en sterilisatie van hond, kat en knaagdier. Voor castratie van de hond nabij Leende, kom naar Boschhoven Kliniek voor Dieren in Heeze en Leende.