Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Avondklok hond uitlaten

Avondklok hond uitlaten

Na de laatste persconferentie van premier Mark Rutte lijken we voorlopig nog aan de avondklok vast te zitten. Sinds zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok tussen 21:00 uur 's avonds en 04:30 uur 's ochtends. Tijdens deze uren mag u zich niet op straat bevinden tenzij u een geldige verklaring heeft. Sommige mensen mogen tijdens de avondklok naar buiten als zij een geldige reden hebben, bijvoorbeeld voor het halen van medicijnen of bij vitale beroepen met een werkgeversverklaring. Gelukkig behoort het uitlaten van de hond ook tot een geldige reden om tijdens de avondklok op straat te zijn. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden avondklok hond uitlaten

Wilt u tijdens de avondklok uw hond uitlaten, zorg er dan voor dat u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Laat de hond alleen uit. Slechts één persoon is toegestaan om de hond uit te laten tijdens de avondklok.
  • Zorg ervoor dat de hond aangelijnd is.

Moet u 's avonds tijdens de avondklok voor een spoedgeval naar onze kliniek, zorg er dan voor dat u een Eigen verklaring avondklok bij u draagt. Dit is een formulier waarop u zelf een verklaring geeft waarom u tijdens de avondklok op straat bent. Vul het formulier van tevoren digitaal of op papier in en zorg ervoor dat u deze bij u draagt als u naar onze kliniek komt voor een spoedgeval. Als u onderweg moet aantonen waarom u tijdens de avondklok op straat bent, laat u de Eigen verklaring avondklok digitaal of op papier zien.

Denk om de gezondheid van uw hond. Leen uw hond niet uit, tenzij u zelf niet in staat bent om uw hond uit te laten. Honden vinden het niet fijn als zij eerst nooit na 21:00 uur de deur uit moesten en dat nu ineens wel regelmatig moeten. Een ommetje is prima, maar gebruik uw hond niet als excuus voor de avondklok. Het is wel de bedoeling dat uw hond 's avonds uitrust. 

Download hier het formulier

 

 

Weekend- en avonddienst

Onze dierenklinieken in Leende en Heeze zijn buiten reguliere openingstijden geopend tijdens onze weekend- en avonddiensten. Een team van spoeddierenartsen staat dus eigenlijk 24/7 voor u en uw huisdier klaar. Neemt u buiten reguliere openingstijden contact op via ons spoednummer, dan staat een van onze spoeddierenartsen u graag te woord. Bekijk de spoeddierenartsen van Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen en en Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze. Wij hebben te allen tijde toegang tot de medische geschiedenis van onze patiënten. U hoeft dus niet bang te zijn dat de spoeddierenartsen buiten openingstijden niet bij de gegevens van uw huisdier kunnen.

Spoedgeval? Altijd bellen naar 040-2061682

Maak online een afspraak

Maak een afspraak bij Dierenarts Boschhoven door ons online afsprakenformulier in te vullen.

  • Vul uw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
  • Geef het soort huisdier en de leeftijd van uw huisdier aan.
  • Selecteer een gewenste datum voor de afspraak. Wilt u binnen 24 uur worden geholpen? Neem dan telefonisch contact op.
  • Geef aan of u in de ochtend of in de middag wilt langskomen.
  • Geef aan of u een afspraak plant voor een consult of een enting.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Let op: de afspraak is pas definitief als één van onze medewerkers de afspraak heeft bevestigd.

Maak direct online een afspraak

Tags: