Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Sterilisatie kat nabij Heeze

Veelgestelde vragen sterilisatie kat 

Het kiezen voor sterilisatie van uw kat is een belangrijke beslissing en roept om die reden veel vragen op. Dat is heel begrijpelijk, wij horen in de kliniek, in de buurt van Heeze, allerlei vragen voorbij komen. Van kosten sterilisatie kat tot de nazorg na de ingreep, wij kunnen alle vragen voor u beantwoorden. Een aantal vragen die wij vaak horen zijn: 

  • Hoe lang duurt sterilisatie kat? 
  • Sterilisatie kat; hoe lang een rompertje dragen? 
  • Hoe groot is de kans op complicaties na sterilisatie kat? 

Procedure sterilisatie kat in Heeze van A tot Z 

De meest genoemde redenen voor de sterilisatie van de kat zijn geboortebeperking en preventie van loopsheid. Tijdens de ingreep worden de eierstokken van de kat verwijderd, waardoor de kat geen kittens meer kan krijgen. Vooral wanneer uw kat veel buiten loopt is dit een groot voordeel. De sterilisatie kat kan wanneer deze ongeveer zes maanden oud is. Vanaf dat moment is de kat namelijk vruchtbaar. De nazorg na sterilisatie van de kat is niet heel ingewikkeld. Het is verstandig de kat gedurende een paar dagen een romper aan te trekken en verder moet ze vooral goed rusten. Let erop dat de kat blijft eten en drinken en dat de genezing van de wond na sterilisatie goed geneest. Als u ziet zeker bent of de kat goed geneest, dan kunt u altijd contact opnemen met onze dierenkliniek nabij Heeze. 

Sterilisatie kat bij Boschhoven Dierenkliniek Heeze 

De sterilisatie van uw kat is een serieuze ingreep en u wilt natuurlijk dat deze wordt uitgevoerd door echte professionals op het gebied van diergeneeskunde. Bij Boschhoven Kliniek voor Dieren in Leende en Heeze werken vooraanstaande dierenartsen die gespecialiseerd zijn in dit soort ingrepen. Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over bijvoorbeeld de sterilisatie kat kosten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Laat de sterilisatie van uw kat uitvoeren door Boschhoven Dierenkliniek in Leende of Heeze!