Castratie kat

Wilt u de castratie van uw kat uit laten voeren door een ervaren professional? Boschhoven Dierenkliniek in Leende en Heeze is gespecialiseerd in het castreren van gezelschapsdieren. Zowel voor sterilisatie als castratie voor honden, katten en konijnen moet u bij ons zijn. Onze dierenartsen werken graag met u samen om de behandeling volledig diervriendelijk uit te voeren. Neem contact met ons op voor een afspraak of intakegesprek. 

Kat castreren: veelgestelde vragen

Bij het nemen van de beslissing om uw kat te laten castreren is het logisch als u een aantal vragen heeft. Voor het dier is de ingreep namelijk niet niks. In Boschhoven Kliniek voor Dieren staan wij voor u klaar en kunnen wij uw vragen beantwoorden, zoals:

  • Wat is de prijs voor castratie van mijn kat? 
  • Wanneer moet mijn kat castratie ondergaan? 
  • Hoe behandel ik mijn kat na castratie? 

Castratie Kat Boschhoven Kliniek voor Dieren

Castratie kat in Heeze of Leende 

Het castreren van uw kat houdt in dat de testikels van het dier worden verwijderd. Deze ingreep zorgt ervoor dat er amper nog mannelijke hormonen worden geproduceerd en de kat geen nakomelingen meer kan verwekken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen om uw kat te laten castreren. Een gecastreerde kat heeft namelijk minder de neiging om weg te lopen en zal minder dominant gedrag vertonen. Wanneer de castratie van de kat te lang is uitgesteld kan het zo zijn dat dit gedrag al is aangeleerd, waardoor castreren wellicht minder effect heeft. De beste leeftijd voor castratie van de kat is tussen de 6 en 12 maanden. Na afloop van de ingreep zullen wij u voorzien van voldoende informatie voor de nazorg, zodat uw kat na castratie weer snel helemaal de oude wordt. 

Boschhoven Kliniek voor Dieren voor castratie kat 

Voor de castratie van uw kat moet u bij Boschhoven Dierenkliniek bij jou in de buurt zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een intakegesprek of voor een eventuele andere vraag, bijvoorbeeld over de kosten van de castratie van de kat. De dierenartsen bij Boschhoven zijn gespecialiseerd in castratie en sterilisatie van gezelschapsdieren. Voor de castratie van uw kat komt u naar Boschhoven Kliniek voor Dieren in Heeze en Leende, nabij Valkenswaard, Geldrop, Maarheeze en Weert.