Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Kat laten steriliseren bij de dierenarts rondom Eindhoven

Wilt u ervoor zorgen dat uw poes geen nakomelingen produceert? Dan is het verstandig om uw kat op tijd te laten steriliseren. Bij een sterilisatiebehandeling verwijdert de dierenarts de eierstokken waardoor uw poes niet zwanger kan raken. Een poes is al geslachtsrijp vanaf vijf tot zes maanden vruchtbaar na negen maanden. Tijdens de krolsheid kan een poes bevrucht raken en is zij ongeveer negen weken drachtig. Krolsheid bij katten is duidelijk merkbaar. Katten rollen over de grond, zijn zeer aanhalig of luidruchtig, liggen languit met het achterwerk omhoog en willen steeds naar buiten.

Kijkoperatie voor het steriliseren van uw kat

Een sterilisatiebehandeling bij Dierenarts Boschhoven is op twee manieren mogelijk: via een buikoperatie en via een kijkoperatie. De tweede optie is een stuk minder ingrijpend en is voor zowel uw kat als uzelf prettiger. Laat u uw kat in onze dierenkliniek steriliseren, dan is het belangrijk dat u uw kat nuchter naar onze kliniek brengt. Houd er rekening mee dat uw kat gedurende acht uur niets mag eten.

  • Onze dierenarts brengt uw kat onder narcose waarna uw kat niets van de behandeling voelt. 
  • Aan de hand van kleine gaatjes in de buik brengt de dierenarts de laporoscoop (camera) in de buik naar binnen. 
  • Met behulp van speciaal gereedschap knipt de dierenarts de eierstokken los van de baarmoeder. 
  • Nadat de eierstokken zijn verwijderd, maakt de dierenarts de gaatjes weer dicht. 
  • Uw kat voelt zich binnen drie uur na de behandeling weer de oude. 

Maak direct een afspraak

De specialist in sterilisatie van uw kat in de buurt van Eindhoven

De dierenartsen bij Dierenarts Boschhoven zijn zeer ervaren op het gebied van diergeneeskunde. Wilt u een professionele dierenarts voor de sterilisatiebehandeling van uw kat? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend een afspraak te maken. U vindt al onze prijzen op de tarievenpagina. Wij voeren zowel sterilisatie- als castratiebehandelingen bij katten en poezen uit. Sterilisatie bij poezen kost €140,00 en castratie bij katten kost €70,00. Onze gepassioneerde en gespecialiseerde dierenartsen en dierenassistenten beschikken over nieuwe technieken en behandelen uw kat met liefde. Kom langs in onze dierenkliniek in Leende of Heeze voor meer informatie. Of neem telefonisch contact met ons op. U bereikt onze praktijk in Leende op het nummer 040-2061682 en onze praktijk in Heeze op 040-2261349.

Bekijk tarieven

Afspraak maken voor sterilisatie kat in de buurt

Wilt u voorkomen dat u straks met een nestje kittens thuiszit? Vertoont uw kat vervelend gedrag tijdens de krolsheid? Maak dan nu een afspraak om uw kat te laten steriliseren of castreren. Bij Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze maakt vrijblijvend een afspraak. Bekijk onze openingstijden op de contactpagina. Heeft u een spoedgeval? Buiten openingstijden neemt u via ons spoednummer 040-2061682 contact op met onze spoeddienst. Door een nauwe samenwerking met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen en Petsfit in Eindhoven bieden wij 24/7 zorg voor uw huisdier. Door onze jarenlange ervaring in diergeneeskunde van huisdieren is uw huisdier bij ons altijd in goede handen. Bekijk onze overige diensten op de faciliteitenpagina en onder katten. Woont u in de buurt van Eindhoven, Weert of Helmond en zoekt u een ervaren, professionele dierenarts voor het steriliseren van uw kat? Dierenarts Boschhoven is er voor alle gezelschapsdieren in de buurt van Eindhoven. Kom langs of neem direct contact op via 040-2061682