Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Tandarts dieren

Bij Boschhoven Kliniek voor Dieren bent u voor tandheelkunde voor dieren aan het juiste adres. Dierenarts Dirk Spoorenberg heeft zich toegelegd op tandheelkunde bij dieren. Hij houdt zijn kennis up-to-date met behulp van nascholing in Nederland en Europa en maakt gebruik van nieuwe technieken en inzichten. Voor tandheelkundige onderzoeken en behandelingen bent u met uw dier van harte welkom in onze praktijk in Heeze. Bij ons in de kliniek staat de gezondheid van uw huisdier centraal. Wij werken graag met de juiste middelen en materialen om uw dier een gezond leven te bieden, ook als het gaat om het gebit!

Tandarts dier Heeze

Voor alle onderzoeken en behandelingen met betrekking tot tandheelkunde verwelkomen wij u bij onze kliniek aan de Vondellaan te Heeze. In deze dierenpraktijk is dierenarts Dirk Spoorenberg gespecialiseerd in tandheelkundige behandelingen. Wij bieden verschillende moderne tandheelkundige instrumenten waarmee wij gebitsproblemen bij dieren genezen. Wij doen gericht röntgenonderzoek met behulp van een dentaal röntgensysteem.

Tandheelkundige behandelingen bij Dierenarts Boschhoven

De behandelingen die onze dierentandarts Dirk uitvoert, zijn onder andere:

  • saneren en polijsten van de gebitselementen
  • wortelkanaalbehandelingen
  • extracties van gebitselementen bij wortelabcessen, losstaan van elementen of  FORL, een aandoening die voorkomt bij katten, die soms erg pijnlijk kan zijn
  • orthodontische ingrepen

Betrouwbare dierentandarts 

U wilt alleen het beste voor uw dier, daarom bieden wij ervaren en gespecialiseerde zorg voor uw huisdier. Tandheelkundige behandelingen zijn ingrijpend en soms erg spannend. Dierentandarts Dirk Spoorenberg zorgt ervoor dat u en uw huisdier zich volledig op jullie gemak voelen bij ons in de kliniek. Wij geven van tevoren een duidelijk beeld over de kosten en de behandeling die wij uitvoeren. Wilt u meer informatie omtrent de tandheelkunde? Bekijk dan onze gebitspagina voor honden of neem contact op met onze dierenartsassistente in Heeze. Voor openingstijden bekijkt u onze contactpagina.

Tandheelkundig dierenarts Boschhoven Kliniek voor Dieren

Tandheelkundig onderzoek voor dieren

Om de juiste zorg te bieden, behandelen wij huisdieren met gebitsproblemen alleen in onze kliniek in Heeze. Wij laten tandheelkundig onderzoek alleen uitvoeren door onze gespecialiseerde dierentandarts Dirk Spoorenberg. Zo waarborgen wij te allen tijde de kwaliteit van de tandheelkundige zorg. In de praktijk in Heeze beschikken wij over de juiste apparatuur voor onderzoek en behandeling van het gebit van honden, katten, konijnen en cavia's. Wanneer u merkt of vermoedt dat uw huisdier last heeft van ontstekingen aan het gebit, neem dan contact met ons op zodat wij in de dierenkliniek in Heeze een afspraak voor u inplannen. Het is ook mogelijk dat wij u vanuit Leende doorverwijzen naar de kliniek Heeze, indien nodig. Voor andere behandelingen en onderzoeken kunt u uiteraard wel in Leende terecht. 

Symptomen gebitsproblemen dier

Net zoals bij mensen, draagt een goede verzorging van het gebit bij aan een gezond gebit op latere leeftijd. Zowel voor controle als voor behandelingen bent u met uw dier bij ons aan het juiste adres. Wellicht bent u op een regulier consult geweest waarna u bent doorverwezen naar onze kliniek in Heeze, speciaal voor tandheelkundige behandelingen. Merkt u zelf onregelmatigheden aan het gebit of aan het gedrag van uw huisdier? Symptomen van een minder goed gebit zijn bijvoorbeeld

  • tandplak,
  • tandsteen,
  • ontstoken tandvlees,
  • of missende tanden.

Dit duidt vaak op een verminderde eetlust. Hierdoor eet uw huisdier veel minder tot helemaal geen voedsel. Tandpijn is een veelvoorkomende oorzaak bij gebitsproblemen. Neem tijdig contact op voor het verhelpen van gebitsproblemen bij uw huisdier.

Afspraak maken dierentandarts 

Voor een afspraak met Dirk Spoorenberg, onze tandheelkundig dierenarts, maakt u een afspraak met onze dierenpraktijk in Heeze. Dit doet u door te bellen naar 040-2261349 of door online een afspraak in te plannen via het online afspraakformulier. Als u gebruik maakt van de online optie, dan nemen wij nog contact op over het bevestigen van het definitieve tijdstip en datum. Tot ziens bij Boschhoven Kliniek voor Dieren in Heeze, voor tandheelkundig onderzoek en behandelingen.