Aanschaf puppy/hond

Houd er rekening mee dat er veel komt kijken bij de aanschaf en opvoeding van een puppy. Het is logisch dat u goed voorbereid wilt zijn als u gaat kijken of een puppy bij u past. Ook als u een oudere hond wilt aanschaffen is het belangrijk om goed na te denken over verschillende zaken. Wij zetten een aantal van de aandachtspunten voor u op een rijtje:

  • Kiest u voor een hond uit een particulier huishouden of uit het asiel? Let op dat u uw puppy niet aanschaft bij een broodfokker!
  • Welke kosten brengt de hond met zich mee? Denk aan eten en vaccinaties, maar ook aan de extra kosten bij eventuele ziekte.
  • Heeft u de tijd om de hond genoeg aandacht te geven en drie keer per dag uit de laten? Niet alleen nu, maar ook over 10-15 jaar hoort de hond nog bij uw gezin.
  • Past het type hond bij uw gezin? Verdiep u in het ras en de gedragseigenschappen van de hond, zodat u kiest voor een type dat bij jullie past.
  • Welke voorbereidingen moeten we treffen? Zorg dat de hond een eigen plekje in huis krijgt en haal in ieder geval vooraf al voer, voeder- en drinkbak, riem, mand, speeltjes en borstel in huis.
  • Welke overige verzorging heeft de hond nodig? Denk aan verzorging van het gebit, de vacht enzovoort.

Chippen en vaccinaties

In Nederland is het verplicht dat alle honden gechipt worden. Alle pups vanaf 7 weken moeten gechipt worden. Let hier dan ook op bij de aanschaf van een pup  die ouder is dan 7 weken. Is de pup al gechipt als u de hond koopt, dan moet u de registratie binnen 2 weken op uw naam laten zetten. Pups horen voordat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan minimaal één keer ingeënt te zijn tegen hondenziekte en het parvovirus. Ook moeten ze ontwormd zijn. Beide gegevens kunt u terugvinden in het inentingsbewijs of paspoort. Bij de controle in onze kliniek kunnen we vervolgens het vaccinatieschema bepalen voor uw puppy.

Gratis maandelijkse puppycontrole bij Dierenkliniek Boschhoven

Bij Boschhoven Kliniek voor Dieren staat het welzijn van uw nieuwe hond natuurlijk voorop. Daarom bieden we u na aanschaf van uw puppy een gratis maandelijkse controle aan. Tijdens de puppycontrole krijgt u van onze assistenten advies over de verzorging en opvoeding van de pup, denk hierbij aan advies over voeding en bestrijding van parasieten zoals vlooien, wormen en teken. Ook heeft u de gelegenheid om uw vragen aan de assistente te stellen. Voor diagnostiek en vaccinaties maakt u een afspraak bij een van onze dierenartsen. Als u eenmaal bij ons bekend bent met uw puppy, dan kunt u na verloop van tijd opgeroepen worden voor een jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinaties, zodat wij ook na de puppy-tijd uw hond goed in de gaten kunnen houden en uw vragen kunnen beantwoorden. Wilt u een afspraak maken voor de gratis puppycontrole? Bel dan naar 040-2061682 of vul ons contactformulier in. Wij zien u graag tegemoet in onze kliniek in Heeze of in Leende!