Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Aanschaf puppy/hond

Houd er rekening mee dat er veel komt kijken bij de aanschaf en opvoeding van een puppy. Het is logisch dat u goed voorbereid wilt zijn als u gaat kijken of een puppy bij u past. Ook als u een oudere hond wilt aanschaffen is het belangrijk om goed na te denken over verschillende zaken. Wij zetten een aantal van de aandachtspunten voor u op een rijtje:

  • Kiest u voor een hond uit een particulier huishouden of uit het asiel? Let op dat u uw puppy niet aanschaft bij een broodfokker!
  • Welke kosten brengt de hond met zich mee? Denk aan eten en vaccinaties, maar ook aan de extra kosten bij eventuele ziekte.
  • Heeft u de tijd om de hond genoeg aandacht te geven en drie keer per dag uit de laten? Niet alleen nu, maar ook over 10-15 jaar hoort de hond nog bij uw gezin.
  • Past het type hond bij uw gezin? Verdiep u in het ras en de gedragseigenschappen van de hond, zodat u kiest voor een type dat bij jullie past.
  • Welke voorbereidingen moeten we treffen? Zorg dat de hond een eigen plekje in huis krijgt en haal in ieder geval vooraf al voer, voeder- en drinkbak, riem, mand, speeltjes en borstel in huis.
  • Welke overige verzorging heeft de hond nodig? Denk aan verzorging van het gebit, de vacht enzovoort.

Chippen en vaccinaties

In Nederland is het verplicht dat alle honden gechipt worden. Alle pups vanaf 7 weken moeten gechipt worden. Let hier dan ook op bij de aanschaf van een pup  die ouder is dan 7 weken. Is de pup al gechipt als u de hond koopt, dan moet u de registratie binnen 2 weken op uw naam laten zetten. Pups horen voordat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan minimaal één keer ingeënt te zijn tegen hondenziekte en het parvovirus. Ook moeten ze ontwormd zijn. Beide gegevens kunt u terugvinden in het inentingsbewijs of paspoort. Bij de controle in onze kliniek kunnen we vervolgens het vaccinatieschema bepalen voor uw puppy.