Acupunctuur

In onze kliniek kan dierenarts Wies de Haan uw dier met acupunctuur behandelen en met Chinese massage: Tui-na. Omdat ze vermeld staat op de officiële verwijslijst  van veterinaireacupuncturisten (SNVA) worden de kosten van behandeling ook vergoed als uw huisdier verzekerd is bij Pet Plan of Proteq (check het pakket).

 Wies de Haan Boschhoven

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze waarbij bepaalde punten op het lichaam worden gestimuleerd, traditioneel met naalden, maar het kan ook met laagfrequente stroom, warmte, injecties, massage of laserstralen. De naaldjes die hiervoor gebruikt worden zijn heel dun waardoor het inbrengen niet pijnlijk is, het geeft vaak juist ontspanning.
De meeste patiënten komen dan ook graag terug voor een volgende behandeling.Bij een breed scala aan ziekten kan acupunctuur verbetering geven. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn ziektebeelden waarbij verschijnselen als ontsteking, pijn, verlamming of stress een rol spelen. Niet alleen bewegingsklachten maar ook patiënten met problemen van het immuunapparaat, zoals allergische huidaandoeningen of astma, met gedragsproblemen als angst en agressie, of ouderdomskwaaltjes als spierzwakte en incontinentie reageren vaak prima op behandeling met acupunctuur, al dan niet aangevuld met natuurlijke kruiden of homeopathische middelen.

Acupunctuur hond Acupunctuur hond

Acupunctuur kan een behandeling op zich zijn, maar kan ook gecombineerd worden met reguliere geneeskunde. Met name patiënten met nek- of rugklachten hebben vaak veel baat bij aanvullende behandeling met acupunctuur. Kan een hond met een hernia ondanks de inzet van conventionele behandeling of chirurgie toch nog niet lopen, of verloopt de revalidatie na een knieoperatie niet naar wens, denk dan ook eens aan acupunctuur!De eerste behandeling (intake), omdat hier een uitgebreid consult en onderzoek bij inbegrepen zijn, duurt ongeveer 45 minuten. Een vervolgbehandeling duurt gemiddeld 10-30 minuten.
Bij acute problemen kan één behandeling al voldoende zijn, maar meestal zijn meerdere behandelingen (ca 1x per week) nodig. 

Behalve met acupunctuur kan uw dier ook behandeld worden met Chinese massage ofwel Tui-na. Tui-na is een combinatie van massage, acupressuur en manipulatie. Tui-na kan het effect van acupunctuur versterken en verlengen. Het geeft ontspanning, vermindert pijn en bevordert doorstroming.

Massage hond Boschhoven

De dieren vinden het heerlijk en een aantal technieken kunt u heel goed zelf aanleren en vervolgens dagelijks thuis toepassen, wat enorm kan bijdragen tot een snel en voorspoedigWilt u meer weten, belt u dan gerust of kijk op www.acupunctuurbijdieren.nl.

Hondenmassage Boschhoven