Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Acupunctuur

Bent u op zoek naar een ervaren dierenkliniek waar u uw hond laat behandelen met acupunctuur? Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze biedt acupunctuurbehandelingen voor uw hond aan. Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze voor het behandelen van ontstekingen, pijn, verlamming of stress. Heeft uw hond last van chronisch pijn of stress? Neem contact op met onze dierenartsenpraktijk en vraag hen om advies. Wij doen alles voor de gezondheid van uw dier.

Dierenarts acupunctuurWies de Haan Boschhoven

In onze kliniek behandelt dierenarts Wies de Haan uw dier met acupunctuur en met Chinese massage: genaamd TuiNa, spreek uit als [twie-nah] Wies de Haan staat vermeld op de officiële verwijslijst van veterinaireacupuncturisten (SNVA). Hierdoor worden de kosten van een acupunctuur- of massagebehandeling ook vergoed als uw huisdier verzekerd is bij Pet Plan of Proteq (check het pakket). Maak kennis met Wies de Haan en laat uw hond met acupunctuur of massage behandelen. 

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze waarbij bepaalde punten op het lichaam worden gestimuleerd, traditioneel met naalden, maar het kan ook met laagfrequente stroom, warmte, injecties, massage of laserstralen. De naaldjes die hiervoor gebruikt worden, zijn heel dun waardoor het inbrengen niet pijnlijk is. De naaldjes geven vaak juist ontspanning. De meeste patiënten komen dan ook graag terug voor een volgende behandeling. Bij een breed scala aan ziekten kan acupunctuur verbetering bieden.

Wanneer acupunctuur toepassen?

De belangrijkste toepassingsgebieden zijn ziektebeelden waarbij verschijnselen als ontsteking, pijn, verlamming of stress een rol spelen. Niet alleen bewegingsklachten maar ook patiënten met problemen van het immuunapparaat, zoals allergische huidaandoeningen of astma, met gedragsproblemen als angst en agressie, of ouderdomskwaaltjes als spierzwakte en incontinentie reageren vaak prima op behandeling met acupunctuur, al dan niet aangevuld met natuurlijke kruiden of homeopathische middelen.

Acupunctuur hond Acupunctuur hond

Combineer acupunctuur met reguliere geneeskunde

Acupunctuur kan een behandeling op zich zijn, maar kan ook gecombineerd worden met reguliere geneeskunde. Met name patiënten met nek- of rugklachten hebben vaak veel baat bij aanvullende behandeling met acupunctuur. Kan een hond met een hernia ondanks de inzet van conventionele behandeling of chirurgie toch nog niet lopen, of verloopt de revalidatie na een knieoperatie niet naar wens, denk dan ook eens aan acupunctuur!

Behandeling acupunctuur

Wies de Haan behandelt honden met acupunctuur in onze kliniek in Heeze of in Leede. 

 • De eerste behandeling (intake), bestaat uit een uitgebreid consult en onderzoek. Deze afspraak duurt ongeveer 45 minuten.
 • Een vervolgbehandeling duurt gemiddeld 10-30 minuten.

Bij acute problemen kan één behandeling al voldoende zijn, maar meestal zijn meerdere behandelingen (ca 1x per week) nodig. Het behandelen met acupunctuur is volledig veilig en is vaak zonder bijwerkingen. De eerste 1-3 dagen na de behandeling lijkt het alsof de klachten erger worden, maar deze effecten geven juist aan dat de behandeling iets teweegbrengt.

Chinese massage TuiNaMassage hond Boschhoven

Behalve met acupunctuur kan uw dier ook behandeld worden met Chinese massage ofwel TuiNa. TuiNa is een combinatie van:

 • massage,
 • acupressuur,
 • manipulatie.

TuiNa kan het effect van acupunctuur versterken en verlengen. Het geeft ontspanning, vermindert pijn en bevordert doorstroming van het bloed.

Wanneer een TuiNa massage?

Dierenarts Boschhoven raadt TuiNa massages aan bij honden die last hebben van:

 • aandoening van het bewegingsapparaat zoals artitis, spondylose, hernia, heupdysplasie, elleboogdysoplasie en knieproblemen,
 • luchtwegproblemen,
 • voortplantingsproblemen,
 • maagdarmkanaalproblemen (bijvoorbeeld chronische ontstekingen of chronisch braken waarvoor geen oorzaak is gevonden)
 • hoofdpijn, nek- en schouderklachten,
 • gewrichtsklachten, spier- en peesklachten,
 • spijsverteringsproblemen,
 • stressklachten.

Zelf massage toepassen bij uw huisdierHondenmassage Boschhoven

Nadat u bij ons in de kliniek bent geweest, past u thuis gemakkelijk zelf enige massagetechnieken toe bij uw huisider. De dieren vinden het heerlijk en een aantal technieken kunt u heel goed zelf aanleren en vervolgens dagelijks thuis toepassen. Dit draagt enorm bij aan een snel en voorspoedig herstel van uw huisdier. Wilt u meer weten? Bel dan gerust met onze dierenkliniek in Leende of Heeze of kijk op www.acupunctuurbijdieren.nl.

Maak een afspraak voor acupunctuur of Chinese massage

Bel met onze kliniek in Leende (040-2061682) of in Heeze (040-2261349) om een afspraak te maken met onze dierenarts Wies de Haan. Geef aan wat de klachten zijn bij uw hond en welke behandelingen uw hond mogelijk al heeft ondergaan. Wij nemen ruim de tijd voor u en uw dier. Onze dierenartsassistent plant een afspraak voor u in en wij zien u en uw huisdier graag binnenkort bij ons in de kliniek. 

Maak direct een afspraak