Gezondheidscontrole en vaccinatie

Ieder jaar wordt uw hond opgeroepen voor de gezondheidscontrole en eventuele vaccinaties. Dit is voornamelijk om de gezondheidstoestand van uw hond tijdig te controleren en eventuele veranderingen op tijd op te merken. De jaarlijkse controle is dan ook vooral bedoeld ter preventie van ziektes door vroegtijdige opsporing van onregelmatigheden. Ook kunt u tijdens de jaarlijkse controle uiteraard uw vragen stellen over de gezondheid van uw hond! U kunt in allebei onze klinieken terecht voor deze jaarlijkse controle en vaccinaties, dus neem gerust contact op met de kliniek in Heeze of in Leende. 

Jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie van uw hond

Wij kunnen ons voorstellen dat u subtiele veranderingen niet altijd herkent als ziekte bij uw hond. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om u tijdens de jaarlijkse controle te wijzen op eventuele afwijkingen. Daarbij informeren wij u uiteraard over de mogelijkheden en de noodzaak voor verder onderzoek of behandeling van uw hond. Verder doen wij een algehele gezondheidscontrole zodat wij ieder jaar in de gaten kunnen houden hoe het met de gezondheid van uw hond gaat. 

Jaarlijkse gezondheidscontrole voor senior honden

Bij senior honden zijn er speciale extra aandachtspunten tijdens de jaarlijkse controle. Wij bekijken dan bijvoorbeeld ook de urine. Hier kunnen wij veel informatie uit halen over het functioneren van het lichaam, zodat we eventuele afwijkingen op tijd kunnen opsporen. Indien uw hond speciale dieetvoeding nodig heeft, kunt u bij ons terecht voor voeding van het merk SPECIFIC®. Ook voor onderhoudsvoeding kunt u bij ons terecht! 

Vaccinaties voor honden 

Een ander aspect van de verzorging van honden is het geven van vaccinaties. Hiermee kunnen we voorkomen dat uw hond ziek wordt. Echter is overvaccinatie het laatste dat wij willen, dus wij vaccineren op maat. Bij de jaarlijkse controle bekijken we welke inentingen uw hond nodig heeft en alleen deze dienen wij toe. Het is ook een mogelijkheid om met behulp van bloedonderzoek en de Vaccicheck te controleren of er nog voldoende antilichamen aanwezig zijn tegen Parvo, Distemper en Adenovirus. Naast de gezondheidscontrole en vaccinatie, kunt u bij ons ook terecht voor onder andere de volgende onderzoeken en diensten:

Maak een afspraak voor de controle en vaccinaties in Heeze of in Leende

Uw huisdier is bij Boschhoven Kliniek voor Dieren in goede handen. Wij hebben jarenlange ervaring in geneeskunde van gezelschapsdieren en hebben diverse faciliteiten om samen met onze dierenartsen en -assistenten zo goed mogelijk voor uw gezelschapsdieren te zorgen. Bent u al klant bij ons? Maak dan een afspraak in onze kliniek in Heeze of in Leende. Voor een afspraak in Leende kunt u bellen naar 040-2061682 en voor een afspraak in Heeze kunt u bellen naar 040-2261349. Bent u nog geen klant bij ons? U kunt online een afspraak maken, dan nemen wij tijdig contact met u op! Voor de tarieven van consulten, vaccinaties en behandelingen kunt u tevens contact met ons opnemen of vrijblijvend langskomen in de kliniek. Wij zien u en uw hond graag tegemoet bij Dierenarts Boschhoven!