Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Laparoscopische sterilisatie

Laparoscopische sterilisatie, oftewel sterilisatie via een kijkoperatie, is een operatie die al 8 jaar op onze praktijk toegepast wordt in inmiddels 80% van de sterilisaties. Hierdoor hebben we een zeer uitgebreide ervaring met deze methode.

Het is een snelle en bijna pijnloze manier van steriliseren. Uw hond wordt onder narcose gebracht en aangesloten op de gasnarcose en hart/ademhaling bewakingsunit. Na het steriel voorbereiden worden er drie kleine gaatjes in de buik gemaakt. Hierdoor worden de camera en instrumenten in de buik gebracht om de eierstokken te verwijderen. Nadat de eierstokken verwijderd zijn worden de incisies onzichtbaar gehecht in de huid, zodat de hechtingen niet eruit gebeten kunnen worden en niet verwijderd hoeven te worden.

Voordelen sterilisatie via kijkoperatie

De laparoscopische sterilisatie is een relatief kleine ingreep met enkele voordelen ten opzichte van de sterilisatie via een buiksnede:

  • Minder pijn
  • Geen rust nodig na de operatie
  • Geen kap nodig

Na de operatie is uw hond direct actief, zodat u weer alle activiteiten kunt hervatten.

Voor hondenrassen die risico hebben op een maagtorsie, kunnen we deze ingreep combineren met het vastzetten van de maag (gastropexie).

Filmpje van sterilisatie via ‘pijnloze’ operatie