Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Urineonderzoek

In het laboratorium van onze praktijk onderzoeken we de urine van uw hond. Een urineanalyse vertelt namelijk veel over het wel of niet goed functioneren van het lichaam, ook als er uitwendig nog geen afwijkingen zichtbaar zijn. Dierenarts Boschhoven beschikt over de juiste apparatuur om een uitgebreid urineonderzoek bij uw huisdier te doen. Neem contact op om een afspraak te maken.

Dog-i-noir: gemakkelijk urineonderzoek doen bij uw doen

Voor veel baasjes is het niet makkelijk om de urine op te vangen. Daarvoor hebben wij een unieke Dog-i-noir; een speciaal opvangbakje om de urine van honden op te vangen. Deze manier van urine opvangen is geheel pijnloos en geschikt voor zowel grote als kleine honden. Voor meer informatie kijkt u op de site van Dog-i-noir.

Heeft u van ons te horen gekregen dat een urineonderzoek bij uw hond gewenst is? Vraag in onze kliniek naar de Dog-i-noir.

Waarom urineonderzoek voor honden?

Een urineonderzoek voor uw hond kan erg van belang zijn. Op deze manier kunnen namelijk vroegtijdig ziektes worden opgespoord en eventueel behandeld. Als uw hond moeite heeft met plassen of als er bloed in de urine zit, geeft een urineonderzoek veel duidelijkheid. Onze dierenartsen zien de desbetreffende ziektes niet altijd aan de buitenkant van uw hond, waardoor een urineonderzoek een goede uitkomst biedt. 

Meer informatie over urineonderzoek

Wilt u meer informatie over een urineonderzoek en hoe u dit het beste kunt aanpakken met de Dog-i-noir? Kom dan langs of neem contact met ons op. Onze specialisten geven u graag tips en hebben antwoord op vrijwel al uw vragen. Ook voor overige behandelingen voor uw hond en informatie over de beste voeding en verzorging komt u langs bij Dierenarts Boschhoven in Leende of Heeze. Heeft uw hobd bloed in de urine of plast hij/zij moeilijk? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten. 

Maak een afspraak voor een urineonderzoek van uw hond of kom langs bij onze dierenpraktijk in Leende of Heeze.

Maak direct een afspraak

Nieuw: Sedivue urine analyserSedivue - Dierenarts Boschhoven

Urineonderzoek geeft zeer veel informatie over het functioneren van het lichaam. Met een klein beetje urine krijgen we informatie over het functioneren van bijvoorbeeld de nieren, lever, baarmoeder, het hormoonsysteem en de blaas zelf. Daarom willen we graag een zo goed mogelijk en betrouwbaar beeld van de urine van uw huisdier hebben.

Laatste technieken urineonderzoek

Daarom heeft Boschhoven Kliniek voor Dieren recent de laatste techniek voor urineonderzoek aangeschaft: de Sedivue urine analyser. Deze computergestuurde analyser bekijkt met diverse camera’s alle cellen en deeltjes die in de urine zitten. Door de beschikking van een hele grote database zien wij precies wat er in de urine zit. Zodoende verbinden we daar een nog betrouwbaardere conclusie aan die de gezondheid van uw huisdier te goede komt.

Maak een afspraak voor de Sedivue

De Sedivue analyser staat op onze dierenpraktijk in Leende. Wilt u een afspraak maken voor een urineonderzoek voor uw huisdier? Bel dan met onze dierenkliniek in Leende met 040-2061682. Wij vragen u dan ook om in Leende de urine in te leveren. Levert u urine van uw huisdier in? Let er dan op dat u de ochtendurine opvangt en bij ons inlevert. De ochtendurine bevat de meeste bacteriën en levert een duidelijk resultaat op. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

Maak direct een afspraak