Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Aanschaf kitten/poes

Een kat in huis betekent een heerlijk speel- en knuffelmaatje voor het gezin. Maar er zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden voordat u een poes of kitten aanschaft. Het is namelijk een hele verantwoordelijkheid, één waarover u goed overwogen wilt beslissen.

  • Is uw huis katten-proof? Er moet voldoende beweeg- en speelruimte zijn, en niet teveel loshangende kabels zijn.
  • Heeft u er genoeg tijd voor? Zowel de verzorging als de aandacht die uw huisdier verdient hoort hierbij. Denk niet alleen aan de tijd die u nu heeft, maar ook aan de toekomst.
  • Wilt u een kitten uit het asiel of van een nestje aan huis?
  • Heeft u duidelijk wat de kosten voor een poes zijn? Van voeding tot speeltjes, maar ook van ziektekosten tot pension bij vakantie.
  • Wilt u een volwassen kat of een kitten? Wilt u een poes of een kater? Wilt u wel of geen raskat? Wilt u een langharige of kortharige? Zo zijn er nog diverse vragen die u zichzelf kunt afvragen om tot het juiste type kater of poes te komen.
  • Welke voorbereidingen moeten we treffen? Zorg vóór de aanschaf van de kitten dat u in ieder geval de volgende dingen in huis heeft: kattenbak en kattenbakvulling, voeding, voeder- en drinkbak, krabpaal, speelgoed, slaapmandje en borstel.

Vaccinaties voor uw kitten of poes

Als u de kitten mee naar huis neemt kan het zijn dat de kitten nog niet ingeënt is. In dit geval komt u als de kitten 9 weken oud is naar Dierenarts Boschhoven om uw kitten te laten vaccineren. Hierna komt u nog twee keer terug, beide na een tussenpauze van vier weken. Dit omdat uw kitten in totaal drie vaccinaties moet ontvangen. 

Eerste keer naar de dierenarts

Na minimaal 8 weken mag de kitten mee naar zijn nieuwe thuis. Kom dan gerust ook langs met uw kitten voor een eerste controle. We kijken uw kitten dan na op eventuele ziekten, parasieten en afwijkingen. Deze controle is vooral belangrijk om meteen te doen als u al andere katten heeft, voordat uw nieuwe kitten in aanraking komt met andere katten dus.

Tijdens uw bezoek adviseren we u over zaken als ontwormen, voeding en vlooienbestrijding. Vervolgens geven we ook vaccinatie-advies op maat en bepalen we het vaccinatieschema voor uw kitten.

Dierenarts-Boschhoven-aanschaf-kitten-poes

Afspraak maken bij Dierenarts Boschhoven

Wilt u een afspraak maken voor een controle van uw kitten of om uw kitten te laten vaccineren? Bel dan gerust naar 040-2061682 of maak per e-mail een afspraak. Natuurlijk bent u ook altijd welkom om langs te komen in de kliniek in Leende of Heeze. Wij zorgen er graag samen met u voor dat uw kitten zo gezond mogelijk is! Ook voor overige zaken voor uw kat kunt u bij Dierenarts Boschhoven terecht:

Maak een afspraak