Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Chirurgie

Heeft uw kat een chirurgische operatie nodig? De specialisten bij Boschhoven zijn gepassioneerd en behandelen uw kat met liefde. Voor vragen over onze chirurgie-afdeling kunt u contact met ons opnemen of langskomen in Leende of Heeze.

Narcose tijdens de operatie

Voordat de operatie plaatsvind, kijken onze specialisten eerste welke narcose het meest geschikt is voor de operatie en uw kat. Er wordt gecheckt of uw kat veilig onder narcose gebracht kan worden en ook welke soort het meest geschikt is. Wij maken gebruik van gas anesthesie en hartbewaking. Het is belangrijk dat uw huisdier 12 uur voor de operatie niet meer gegeten heeft en 4 uur voor de operatie niet meer heeft gedronken. Tijdens het onder narcose gaan, kan er braken optreden en dan hebben we liever geen voedselresten daarbij i.v.m. het in de luchtpijp schieten daarvan.

Chirurgische operaties bij uw kat

Onze dierenartsen zijn gespecialiseerd in het opereren van huisdieren. Qua operaties vallen hier bijvoorbeeld de volgende behandelingen onder:

  • Weghalen van tumoren
  • Hechten van wonden
  • Correcties van oogleden
  • En nog veel meer...

Na de operatie zorgen onze specialisten ervoor dat de wonden weer gedicht worden. De specialisten werken zoveel mogelijk met oplosbare hechtdraad, die dus niet meer verwijderd hoeft te worden De huid hechten wij waar mogelijk intracutaan, zodat er een minimaal litteken overblijft. 

Uw kat verzorgen na de operatie

Als de operatie is afgelopen kan uw kat zijn/haar roes uitslapen in onze speciale recovery-ruimte. Uw kat mag pas met u mee naar huis als hij of zij zelfstandig op de poten kan staan en goed bij bewustzijn is. Uw kat zal gedurende een paar uur nog wat suf zijn en het liefst op een warme en rustige plek gaan liggen.

operatie-katten

Aangezien uw kat net een operatie heeft ondergaan kan het zijn dat eten en drinken lastig is. Hierdoor kunt u het beste beginnen met het geven van wat water. Als dit goed gaat en uw kat niet braakt, kunt u rustig aan beginnen met het geven van kleine beetjes eten. Afhankelijk van welke ingreep er uitgevoerd is, zal uw huisdier het rustig aan moeten doen. Dit zal uitgelegd worden als u uw huisdier komt ophalen. Indien er hechtingen verwijderd moeten worden, gebeurt dat minimaal 10 dagen na operatie.

Meer informatie over de operatie en afspraak maken

Wilt u meer informatie over een specifieke operatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom langs om eventuele vragen te stellen. Onze praktijken in Leende en Heeze staan klaar voor uw komst. Ook voor overige diensten en informatie over katten kunt u bij ons terecht:

Maak een afspraak voor uw kat