Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Gezondheidscontrole en vaccinatie

U kunt bij onze dierenartsen en assistenten terecht voor zowel informatie als behandeling van uw kat. Voor een gezondheidscontrole en vaccinaties kunt u bij ons terecht. Van informatie over aanschaf van een kitten tot voedingsadvies en van laboratorium onderzoek tot sterilisatie; uw kat is bij Boschhoven in goede handen!

Jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie van uw kat

Het belang van een jaarlijkse gezondheidscontrole en eventuele vaccinatie van uw kat is van belang om vroegtijdige opsporing van ziektes en onregelmatigheden te ontdekken. Ook is het tijdens de jaarlijkse controle mogelijk om vragen te stellen over de gezondheid van uw kat. Bij allebei onze klinieken kunt u terecht voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie van uw kat. 

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor de jaarlijkse vaccinatie om uw kat goed te beschermen. De inhoud van het vaccin kan wel ieder jaar verschillend zijn, we zorgen ervoor dat uw huisdier vaccinatie op maat krijgt. De oproepkaart voor uw huisdier ontvangt u hiervoor automatisch.

Indien uw kat klachten heeft van andere aard valt dit niet onder de basisgezondheidscontrole en brengen wij hiervoor een consult in rekening boven op de prijs van de vaccinatie.

gezondheidscontrole-katten-vaccinaties

Hoe ziet de jaarlijkse gezondheidscontrole van mijn kat eruit?

Bij een jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat wordt onderzoek gedaan, maar ook zeker geluisterd naar uw bevindingen van het afgelopen jaar. Is u iets raars opgevallen aan uw kat? Geef dit dan zeker door aan de dierenarts! Verder wordt er gekeken naar de volgende onderdelen van het lichaam van uw kat:

 • Algehele conditie
 • Vacht en huid
 • Gebit en tandvlees
 • Ogen en oren
 • Hart en luchtwegen
 • Buikorganen
 • Bultjes

Welke vaccinaties heeft mijn kat nodig?

Het is belangrijk dat u de basis vaccinaties sowieso aan uw kat geeft. Deze vaccinaties zijn belangrijk voor iedere kat en bestaan uit de volgende vaccinaties:

 • Vaccinatie voor kattenziekte
 • Vaccinatie voor Feline herpesvirus
 • Vaccinatie voor Feline calicivirus

Deze vaccinaties kunnen gegeven worden vanaf 9 weken en gebeuren ieder met een tussenpauze van 4 weken. Bij aanvullende vaccinaties wordt er gekeken naar de gezondheid van uw kat. De aanvullende vaccinaties worden alleen gegeven als er een verhoogd risico bij uw kat is vastgesteld. 

Zelf bijdragen aan de gezondheid van uw kat

Naast uw bezoek aan de dierenkliniek kunt u ook zelf bijdragen aan de beste zorg voor uw kat. Zo is het van belang om uw huisdier 4x per jaar te ontwormen. In onze kliniek adviseren we u graag over de juiste middelen voor uw kat.

Aan de rechterkant vindt u een menu met informatie over veelvoorkomende onderwerpen wat betreft de zorg van uw kat. Wilt u een afspraak maken voor controle of behandeling? Bel dan gerust naar 040-2061682 of maak per e-mail een afspraak.  Natuurlijk bent u ook altijd welkom om langs te komen in de kliniek in Leende of Heeze.

Overige diensten voor katten bij Dierenarts Boschhoven

Ook voor overige diensten voor uw kat kunt u bij Dierenarts Boschhoven terecht. Overige diensten die wij aanbieden voor uw kat, zijn:

Maak een afspraak