Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Urineonderzoek katten

Urine opvangen van uw kat kan een lastige klus zijn. Toch is de urine erg belangrijk voor een gedegen onderzoek. In ons laboratorium kunnen we middels een urine analyse namelijk ziektes in een vroeg stadium opsporen.

Cat-i-noir: gemakkelijk urineonderzoek doen bij uw kat

Voor het opvangen van de urine van uw kat is de Cat-i-noir ontwikkeld, een speciaal bakje dat het opvangen voor u gemakkelijker maakt. Het gebruik hiervan is eenvoudig en niet pijnlijk voor de kat. Heeft u van ons te horen gekregen dat een urine onderzoek bij uw kat gewenst is? Kom dan langs in onze kliniek om de Cat-i-noir aan te schaffen, zodat u gemakkelijk de urine kunt opvangen. Voor meer informatie kijkt u op de site van Cat-i-noir.

Cat-i-noir Boschhoven

Waarom urineonderzoek voor katten?

Een urineonderzoek voor uw kat kan erg van belang zijn. Op deze manier kunnen namelijk vroegtijdig ziektes worden opgespoord en eventueel behandeld. Als uw kat moeite heeft met plassen of als er bloed in de urine zit, geeft een urineonderzoek veel duidelijkheid. Onze dierenartsen zien de desbetreffende ziektes niet altijd aan de buitenkant van uw kat, waardoor een urineonderzoek een goede uitkomst biedt. 

Meer informatie over urineonderzoek

Wilt u meer informatie over een urineonderzoek en hoe u dit het beste kunt aanpakken met de Cat-i-noir? Kom dan langs of neem contact met ons op. Onze specialisten geven u graag tips en hebben antwoord op vrijwel al uw vragen. Ook voor overige behandelingen voor uw kat en informatie over de beste voeding en verzorging kunt u bij Dierenarts Boschhoven terecht. Heeft uw kat bloed in de urine of plast hij/zij moeilijk? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten. 

Maak direct een afspraak

Nieuw: Sedivue urine analyserSedivue - Dierenarts Boschhoven

Urineonderzoek geeft zeer veel informatie over het functioneren van het lichaam. Met een klein beetje urine krijgen we informatie over het functioneren van bijvoorbeeld de nieren, lever, baarmoeder, het hormoonsysteem en de blaas zelf. Daarom willen we graag een zo goed mogelijk en betrouwbaar beeld van de urine van uw huisdier hebben.

Laatste technieken urineonderzoek

Daarom heeft Boschhoven Kliniek voor Dieren recent de laatste techniek voor urineonderzoek aangeschaft: de Sedivue urine analyser. Deze computergestuurde analyser bekijkt met diverse camera’s alle cellen en deeltjes die in de urine zitten. Door de beschikking van een hele grote database zien wij precies wat er in de urine zit. Zodoende verbinden we daar een nog betrouwbaardere conclusie aan die de gezondheid van uw huisdier te goede komt.

Maak een afspraak voor de Sedivue

De Sedivue analyser staat op onze dierenpraktijk in Leende. Wilt u een afspraak maken voor een urineonderzoek voor uw huisdier? Bel dan met onze dierenkliniek in Leende met 040-2061682. Wij vragen u dan ook om in Leende de urine in te leveren. Levert u urine van uw huisdier in? Let er dan op dat u de ochtendurine opvangt en bij ons inlevert. De ochtendurine bevat de meeste bacteriën en levert een duidelijk resultaat op. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

Maak direct een afspraak