Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Ziekte

Elke gezonde kat kan ziek worden. Hij of zij voelt zich niet fit. Een kat laat dat niet altijd even duidelijk zien. Vaak ziet men dat de kat slomer is, meer drinkt of weg wil kruipen. Kijk of er sprake is van overgeven, niet willen eten, diarree, meer of minder drinken. Zo kunt u meer te weten komen over wat er aan de hand is en hoe het eventueel verholpen kan worden.

Hoe weet ik zeker of mijn kat ziek is?

Katten geven het vaak minder snel aan als hij/zij zich niet goed voelt of pijn heeft. Bij honden merkt men dit veel sneller. Katten die pijn hebben, kunnen veel gaan miauwen en om aandacht gaan vragen. Om erachter te komen of uw kat daadwerkelijk ziek is, kunt u de volgende handelingen ondernemen:

  • De temperatuur opnemen. Normale temperatuur van een kat ligt tussen 38.0 en 39.0 graden Celsius.
  • Ademhaling bekijken en tellen. Een normale ademhalingsfrequentie in rust ligt tussen 10 en 30 keer per minuut. De borstkas en de buik gaan tegelijk op en neer.
  • Probeer te bepalen hoeveel uw kat drinkt en plast.

Door te bekijken of uw kat een verhoogde of verlaagde temperatuur en ademhaling heeft, kunt u erachter komen of het nodig is om langs te komen of niet. Twijfelt u nog steeds? Dan kunt u het beste ons bellen en de bevindingen over de gezondheid van uw kat voorleggen. Op deze manier kunnen wij samen met u beslissen of het nodig is om een afspraak te plannen of niet. 

kat-ziekte

Afspraak maken bij Dierenarts Boschhoven

Wilt u een afspraak maken voor uw zieke kat? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Een afspraak maken kunt u telefonisch, via de e-mail of via ons afsprakenformulier doen. Onze gepassioneerde specialisten zullen uw kat behandelen met ontzettend veel liefde. Bij spoed en in geval van nood kunt u het beste direct naar onze praktijken bellen. In gevallen van spoed kunt u ons 24/7 bereiken via 040-2061682. 

U kunt altijd contact opnemen met onze praktijk voor overleg en eventueel een afspraak maken. 

Boek direct uw afspraak