Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Dierenpension voor uw huisdier

Dierenpension voor uw huisdier

Gaat u op vakantie en is uw huisdier niet toegestaan? Regel dan op tijd een dierenpension, logeeradres of dierenhotel voor uw huisdier. Vooral in de vakantieperiode, denk aan de zomervakantie, is het druk in dergelijke pensions. Als u uw dier niet meeneemt, zijn er een aantal mogelijkheden om uw dier op te laten vangen. Bij Dierenarts Boschhoven geven we u tips om uw hond een plezierige tijd te bezorgen, terwijl u geniet van uw vakantie. Waar let u op en hoe maakt u de beste keuze voor het verblijf van uw huisdier terwijl u weg bent? 

1. Regel iemand die uw huisdier verzorgt en eten geeft

Gaat u niet een te lange tijd weg en is uw huisdier gewend aan alleen zijn? Kies er dan voor om een vriend of vriendin, buurman of buurvrouw of een andere kennis te vragen voor de verzorging van uw huisdier. Vraag degene om uw huisdier elke dag eten te geven, uit te laten of te verschonen in de tijd dat u zelf weg bent. Sommige dieren houden er niet van om uit hun vertrouwde omgeving gehaald te worden, dan is het verstandiger om iemand in huis te laten langskomen voor het voeden en het verzorgen van uw huisdier. Laat uw huisdier in de week voor de vakantie alvast wennen aan het tijdelijke baasje. 

2. Laat uw huisdier bij een familielid of vriend logeren

Wanneer u zelf op vakantie bent, is het belangrijk dat uw huisdier goed wordt verzorgd. Het makkelijkste en meest vertrouwde, is om uw huisdier bij een familielid of vriend te laten logeren. Huisdieren kunnen voordat de vakantie begint, alvast wennen aan de tijdelijke verzorger(s), laat uw familielid of vriend in de week voor de vakantie geregeld langskomen, dan went uw huisdier vast aan de aanwezigheid en zal het logeren straks gemakkelijker gaan

Dierenpension huisdier - Dierenarts Boschhoven

3. Breng uw huisdier naar een dierenpension

Heeft u geen bekenden die op uw dier willen of kunnen passen? Dan is een dierenpension een perfecte oplossing. Professionele dierenoppassers letten in uw vakantietijd op uw huisdier en nemen de zorg over. Bekijk verschillende dierenpensions voordat u beslist welk pension geschikt is. Heeft uw huisdier een eigen slaapplek, of moet uw huisdier met meerdere dieren in een verblijfplaats? Kijk ook of het pension een goede buitenfaciliteit aanbiedt. Hoeveel huisdieren neemt het pension tegelijk op? Is er dan nog wel voldoende aandacht voor uw huisdier? Bedenk van tevoren wat u belangrijk vint bij het kiezen van een geschikt dierenpension. Heeft u vragen over dierenpensions? Wij geven u graag advies. Neem contact op door te bellen naar 040-2061682

4. Regel een dierenoppas

Er zijn partijen die een dierenoppasservice aanbieden, dit gaat vaak gepaard met een uitlaatservice, het eten geven van uw huisdier en soms ook het laten logeren van huisdieren. Deze oppasadressen zijn vaak ontzettende dierenliefhebbers die het leuk en gezellig vinden om in de vakantieperiode op huisdieren van anderen te passen. Check wel van tevoren of uw huisdier een klik met de oppas heeft, uw huisdier zal hier tenslotte meerdere dagen verblijven. Wat vindt u belangrijk aan een oppas? Kijk of het huis en de buitenvoorziening voldoet aan uw eisen. 

5. Boek een dierenhotel

Gunt u uw huisdier luxe en verwennerij tijdens uw vakantie? Boek dan een plek in een dierenhotel. Dierenhotels zijn vaak duurder dan dierenpensions of dierenoppassen. Geef meer geld uit zodat u er zeker van bent dat uw hond de juiste verzorging en aandacht krijgt terwijl u op vakantie bent. Dierenhotels vangen uw huisdier optimaal op en verzorgen uw huisdier tijdens uw afwezigheid. Boek op tijd een plek in een dierenhotel, vaak zijn plaatsen al maanden van tevoren vergeven. 

Neem contact op

Zorg ervoor dat u op tijd een verblijfplaats vor uw huisdier regelt. Tijdens de zomervakantie worden veel dieren naar het asiel gebracht. Baasjes realiseren zich dat het hebben van een huisdier tijdens een vakantie niet ideaal is en besluiten het dier weg te doen. Om dit soort onaangename praktijken te voorkomen, vragen wij u een weloverwogen beslissing te nemen voordat u uw spullen pakt. Heeft u vragen of wilt u advies over dierenpensions? Neem contact met ons op.

Neem direct contact op

Tags: