Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Februari: maand van het gebit

In de maand februari schenken wij zoals altijd extra aandacht aan het gebit van uw huisdier. Dierenarts Boschhoven focust zich weer speciaal op gebitsproblemen bij honden en katten. Net als mensen moeten honden en katten soms naar de tandarts. Tandproblemen bij huisdieren herkent u vaak aan veranderend (eet)gedrag. Heeft uw huisdier bijvoorbeeld verminderde eetlust, een zeer slechte adem of rood of bloedend tandvlees, dan bestaat er een grote kans dat uw huisdier last heeft van gebitsproblemen. Maak een afspraak bij een van onze dierenklinieken in Heeze of Leende en laat het gebit van uw huisdier checken.

Symptomen gebitsproblemen

Hoe merkt u dat uw hond of kat last heeft van gebitsproblemen? Bij Dierenarts Boschhoven hebben wij jarenlange ervaring, waardoor wij precies weten wat er mis is als een huisdier bij ons binnenkomt. Merkt u veranderingen in het (eet)gedrag van uw huisdier, dan duidt dat wellicht op gebitsproblemen. De meest voorkomende symptomen bij huisdieren met gebitsproblemen zijn:

 • Verminderde eetlust. Uw hond of kat laat droge brokjes voornamelijk staan, droge brokjes zijn namelijk hard van structuur, wat pijn doet aan het gebit.

 • Slechte adem. Het is een fabel dat honden of katten van nature een slechte adem hebben. Merkt u dat uw hond of kat een overdreven slechte adem heeft, dan kan dit duiden op gebitsproblemen.

 • Bruine of rode aanslag op de tanden van uw hond of kat wijst in veel gevallen op gebitsproblemen.

 • Ook gedragsveranderingen duiden soms op tandproblemen bij huisdieren. Uw hond of kat is bijvoorbeeld afstandelijker of sneller geprikkeld.

Hieronder ziet u een foto van een kat en hond met een verslechterd. De bruine aanslag op de tanden duiden op tandproblemen. Merkt u dezelfde symptomen op bij uw huisdier? Neem dan contact op met onze dierenkliniek in Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349).

Maak direct een afspraak

Tandarts huisdier - Dierenkliniek Coppelmans

Oorzaak gebitsproblemen

De meest voorkomende oorzaak van gebitsproblemen bij huisdieren is tandplak. Tandplak is net als bij mensen een onzichtbaar laagje op de tanden wat bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak is redelijk makkelijk te verwijderen door de tanden te poetsen. Tandplak zet zichzelf op den duur om in tandsteen. De vorming van tandsteen kan gevaarlijk zijn voor het gebit van uw huisdier. Tandplak zorgt voor ontstoken tandvlees en breidt zich wellicht later uit tot ernstige klachten zoals het verlies van tanden en kiezen of ontstekingen aan organen. Het is daarom erg belangrijk om het gebit van uw hond of kat schoon te houden om tandplak en tandsteen te voorkomen.

Voorkomen tandproblemen bij huisdieren

Wilt u voorkomen dat uw huisdier last krijgt van zijn gebit? Pas dan de volgende tandverzorgingstips voor huisdieren toe bij uw hond of kat:

 • Poets regelmatig de tanden van uw hond of kat. Let op dat u geen gewone tandpasta voor mensen gebruikt bij honden of katten. Er bestaan speciale tandenborstels voor dieren, een gewone tandenborstel voor mensen heeft te harde haren.

 • Geef uw hond of kat speciale kauwspeeltjes of kauwsticks die bijdragen aan het reinigen van het gebit. Onze dierenartsassistentes geven u graag advies op het gebied van goede en verantwoorde kauwsticks.

 • Laat het gebit van uw hond of kat jaarlijks controleren om snel te anticiperen op gebitsproblemen. Tijdens een jaarlijkse controle 

Dierentandarts - Dierenkliniek Coppelmans

Gebitscontrole bij Dierenarts Boschhoven

Onze dierenartsen verhelpen gebitsproblemen bij huisdieren om ze van een gezond gebit te voorzien. In onze praktijken in Leende en Heeze beschikken wij over de juiste apparatuur en kennis om de gezondheid van het gebit van uw huisdier te garanderen. Heeft uw hond of kat last van één of meerdere kenmerken uit bovenstaande lijst, neem dan contact op met de dierenartsassistente door te bellen naar Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349). Onze dierenarts voert de volgende behandelingen uit bij gebitsproblemen bij huisdieren:

 • vullen van gaatjes
 • tanden trekken
 • gebitsreiniging: verwijderen van tandplak en tandsteen
 • wortelkanaalbehandeling
 • plaatsen van een kroon

Gebitsbehandeling - Dierenkliniek Coppelmans

Maak een afspraak voor gebitscontrole bij Dierenarts Boschhoven

Dierenarts Boschhoven staat voor de gezondheid van uw dier en helpt u zeker in de maand van het gebit met tandproblemen bij uw hond of kat. De maand februari staat bij ons in het teken van het gebit. Houd onze Facebook in de gaten voor acties en tips van de dierenarts. Heeft uw hond of kat last van tandproblemen, maak dan direct een afspraak voor een gebitscontrole door contact op te nemen met onze kliniek in Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349). In beide praktijken staan wij u graag te woord en helpen wij u altijd verder.

Maak direct een afspraak