Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Wist u dat?

Wist u dat? Bij Dierenarts Boschhoven maken wij elke dag veel mee met gezelschapsdieren. Elk dier met zijn eigen verhaal, mooi, gevaarlijk, lief, verdrietig of vrolijk. Wij doen altijd ons best om uw huisdier gezond te maken. In dit blog vertellen wij weetjes over katten die u wellicht nog niet kende. Kom alles te weten over uw favoriete huisdier. Bij Boschhoven Kliniek voor Dieren weten we alles van gezelschapsdieren. Heeft u een vraag, of weet u ook een leuk weetje? Stuur uw vraag of weetje via het contactformulier op en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wist u dat?Wist u dat - Dierenarts Boschhoven

  • De urine van katten geeft licht als u er met een UV-lamp op schijnt. Handig als u vermoedt dat uw kat een ongelukje heeft gehad. Wilt u weten of uw kat wel eens op de banken of stoelen plast? Met een UV-lamp ziet u precies waar uw kat het de laatste tijd laat lopen. Heeft uw kat last van blaasproblemen? Neem dan contact met ons op. Onze dierenartsen en dierenartsassistenten weten raad met blaasproblemen bij katten.

  • Katten gebruiken hun snorharen om te bepalen of ze door een bepaalde opening passen. De snorharen fungeren als een soort antenne: als deze haren niet door de opening passen, dan weten katten dat ze klem komen te zitten. Katten komen hierdoor nauwelijks klem te zitten achter bijvoorbeeld een kast of tussen een bank.  

  • Katten houden erg van slapen en doen dit ongeveer 70% van de dag. Een kat van negen jaar oud is slechts drie jaar van zijn leven wakker geweest. Merkt u dat uw kat de laatste tijd erg sloom gedrag vertoont? Houd dit gedrag in de gaten en kijk of u factoren ontdekt waarmee dit te maken heeft. Als het slome gedrag een lange tijd aanhoudt, neemt u contact op met onze dierenkliniek. 

Kat - krabbenKrabt uw kat aan de trap? 

Wellicht heeft u last van uw kast die telkens weer aan de vloerbedekking of de traploper op de trap of aan de bank krabt. Hoe komt u er vanaf en hoe voorkomt u dat uw kat dit gedrag vertoont? Dierenarts Boschhoven geeft tips voor katten die aan de trap krabben.

  • Plak een stuk dubbelzijdig plakband op de delen waaraan uw kat steeds krabt. Door het dubbelzijdig tape ervaart uw kat een naar gevoel tijdens het krabben. 
  • Plaats een krabpaal in de buurt zodat uw kat weet dat hij zijn nagels ergens anders moet onderhouden. Plaats desnoods een krabpaal in de buurt van de trap. 
  • Door de nare ervaring met het dubbelzijdig tape vindt uw kat het krabben aan de trap een stuk minder leuk. Zijn pootjes blijven plakken aan het tape en het krabben geeft niet meer het gewenste effect. Uw kat laat na een tijdje de trap met rust en focust zich op de krabpaal die wel is bestemd voor het onderhouden van zijn nagels.

Let op: straf een kat nooit naar aanleiding van het krabben aan de bank of aan de trap. Katten onderhoudden hun nagels door te krabben. Straft u uw kat nadat hij heeft gekrabd aan de trap of aan de bank, dan straft u hem eigenlijk voor zijn natuurlijke gedrag. Los het probleem op door hem aan te leren dat de trap, de bank of de traploper geen geschikte plekken zijn om zijn nagels te onderhouden.

Meer weten? 

Wij vinden het leuk om onze klanten naast de juiste zorg ook van leuke informatie te voorzien. Weetjes over gezelschapsdieren, ins-and-outs en nog veel meer. Wat wilt u allemaal weten? Willen jullie meer weten over ons team, meer nieuwtjes over verschillende huisdieren of heeft u andere ideeën over dingen die u graag wilt weten? Wij horen het graag! Heeft u naar aanleiding van dit blog een vraag? Neem contact met ons op door te bellen naar onze kliniek in Leende 040-2061682 of Heeze 040-2261349.

Afspraak maken? Vul ons afsprakenformulier in.

Ga direct naar het afsprakenformulier