Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Vier Sinterklaas met uw huisdier

Het heerlijk avondje is gekomen: aanstaande zondag is het 5 december en vieren we Sinterklaasavond. Tijdens deze avond draait het vooral om gezelligheid met het gezin. Krijgen alle kinderen een cadeau van de Sint? Misschien krijgen alle brave honden, katten, konijnen, cavia’s, ratten, vissen, vogels en andere huisdieren ook wel een lekkere traktatie voor hun goede gedrag afgelopen jaar. Bij Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze hebben we gezonde beloningen, leuke speeltjes en heerlijke accessoires om uw huisdier tijdens Sinterklaasavond cadeau te doen.

Wat geef ik mijn huisdier als traktatie?

Tijdens Sinterklaasavond vindt u het wellicht leuk om uw hond te trakteren op iets lekkers. Terwijlhet hele gezin geniet van schuimpjes, speculaasjes, pepernoten, chocolade en ander snoepgoed, is het ook leuk om uw huisdier iets lekkers te geven. Let er wel op dat alle eerder genoemde Sinterklaaslekkernijen gevaarlijk kunnen zijn voor huisdieren. Honden mogen absoluut geen chocola, hier zit theorbromine in wat giftig is voor honden. Beloon uw huisdier met een gezonde snack speciaal voor huisdieren. Gezonde snacks kunnen geen kwaad, mits u deze met mate toedient. Geef uw huisdier iets wat zij wel mogen, zoals:

 • Kauwstaafjes,
 • Huisdier snacks,
 • Hondenkoekjes,
 • Hondenbotten,
 • Kauwschoentjes,
 • Zalmpaté,
 • Kippennekken of ganzennekken,
 • Vleesrepen,
 • Kauwringen.

Kattenspeeltje - Dierenarts Boschhoven

Huisdieren speeltjes

Op Pakjesavond is het leuk om uw huisdier te betrekken bij het heerlijk avondje. Wellicht denken de Sint en zijn Pieten dit jaar ook aan een speeltje of een cadeautje voor het huisdier? Er zijn vele leuke speeltjes beschikbaar waar uw huisdier zeer blij mee zal zijn. Leuke speeltjes voor huisdieren zijn bijvoorbeeld voor een speeltunnel, speelmuis, kattenkrabpaal, speelhengel, speelbal, rubberen ring, bal met werptouw, frisbee, loopbrug, wipwap, hangmat of een speeltrap. Nu maar hopen dat de Sint uw huisje vindt.

Verzorgingsproducten voor uw huisdier

Ook een heerlijke nieuwe hondenmand is een perfect cadeau voor uw trouwe viervoeter. Heeft uw huisdier zich perfect gedragen afgelopen jaar, dan is het leuk als de Sint hem beloont door hem een nieuw accessoire cadeau te doen. Een perfect cadeau voor een kat is bijvoorbeeld een nieuwe krabpaal, een konijn knaagt graag op nieuwe knaagspeeltjes en een vis maakt een extra sprongetje van een nieuw huisje in zijn aquarium. Uitdagende speeltjes voor huisdieren zijn ook goed voor de hersenontwikkeling en stimuleren de hersenen tegelijkertijd. Genoeg tips voor de Sint.

Vogel speeltje - Dierenarts Boschhoven

Fijne Sinterklaasavond

Namens alle dierenartsen en dierenartsassistenten bij Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze, wensen wij u een fijne Sinterklaasavond met veel gezelligheid, lekkers en plezier. Vier Sinterklaas op een veilige, diervriendelijke manier. Check onze openingstijden op de website. Wij hanteren aangepaste openingstijdens tijdens de feestdagen, maar staan te allen tijde voor u klaar voor spoedgevallen. Wilt u een afspraak maken, vul dan ons online afsprakenformulier in of bel naar Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349).

Tags: