Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Huisdier laten inslapen

Een moment in het leven dat we liever niet meemaken: het laten inslapen van uw hond, kat of ander huisdier. Bij Dierenarts Boschhoven nemen we op een waardige en professionele manier afscheid van uw huisdier. Wilt u uw huisdier laten inslapen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het laten inslapen van mijn huisdier?

Bij Dierenarts Boschhoven snappen we dat het erg emotioneel is om uw dier te laten inslapen. Dit gebeurt dan ook in alle rust en wij nemen de tijd voor u en uw huisdier. Euthanasie bij huisdieren gaat als volgt in zijn werk:

  1. Allereerst voeren wij een gesprek met het baasje van het huisdier. Als het beestje erg oud is, veel pijn heeft of ongeneeslijk ziek is, is het mogelijk de beste keus om hem te laten inslapen. In overleg met het baasje beslist u of u uw huisdier laat inslapen. Wij hoe het inslapen in zijn werk gaat, zodat het baasje weet wat hij/zij kan verwachten.
  2. Op de dag van de afspraak nemen wij het huisdier en zijn baasje mee naar de spreekkamer. Hier krijgt u uiteraard de tijd voor een laatste knuffel. Als u en uw huisdier er klaar voor zijn, brengt de dierenarts een injectie bij uw huisdier in voor voor-narcose. Uw huisdier valt binnen een paar minuten in een diepe slaap en voelt niets meer.
  3. Als uw huisdier onder voor-narcose is, dienen wij een laatste prik in het bloedvat in de poot van uw huisdier in. Uw huisdier voelt niets meer van deze prik. Na het toedienen van de laatste prik, stopt het hart met kloppen en slaapt uw huisdier rustig in. Dit gebeurt allemaal op een rustig tempo en onze dierenartsen bieden een steun voor het baasje.
  4. De dierenarts checkt of het hart daadwerkelijk is gestopt met kloppen. Heeft u vragen, stel deze dan gerust. Wij geven u rustig de tijd om afscheid te nemen van uw huisdier en begeleiden u ook na het inslapen van uw huisdier bij de volgende stappen in het proces.

Huisdier laten inslapen - Dierenarts Boschhoven

 

Wat zijn de opties als mijn huisdier is overleden?

 

Als u uw huisdier heeft laten inslapen bij Dierenarts Boschhoven zijn er drie opties als uw huisdier overlijdt:

  • Thuis begraven. Er moet daarvoor voldoende ruimte zijn en u moet uw huisdier op een minimale diepte van 75 cm begraven. Dit is de voordeligste optie, maar is enkel mogelijk als u een tuin hebt wat uw eigendom is, in een huurhuis en sommige gemeentes is het begraven van huisdieren niet toegestaan.
  • Cremeren. Het cremeren van uw huisdier gebeurt in een speciaal dierencrematorium. U kunt kiezen voor individuele crematie waarna u de as meekrijgt in een urn. Strooi de as van uw huisdier uit op zijn lievelingsplek, verwerk de as in een hangertje of bewaar de as in een mooie urn. Het individueel cremeren van uw huisdier kost tussen de €70,- en €300,- euro. Het is ook mogelijk om uw huisdier collectief (samen met andere dieren) te laten cremeren.
  • Achterlaten voor destructie. Als u uw huisdier na het inslapen bij ons wilt achterlaten en wilt laten verwerken door de kadaverdestructie, hoeft u verder niets te doen. 

De keuze is geheel aan u, niets is goed of fout. Wij steunen u in het maken van de beslissing en geven naar aanleiding van uw persoonlijke situatie, budget of wens ook advies welke manier het beste bij u en uw huisdier past.

Huisdier laten inslapen - Dierenarts Boschhoven

Laat uw dier inslapen bij Dierenarts Boschhoven

Wilt u uw huisdier laten inslapen bij een professionele, betrokken dierenarts? Neem dan contact op met Dierenarts Boschhoven in Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349).

Neem contact op