Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Gebitsproblemen

Februari maand van het gebit

Ook dit jaar is februari de maand van het gebit! Bij Dierenarts Boschhoven schenken wij de hele maand februari extra aandacht aan het gebit van uw hond, kat of konijn. Heeft uw hond, kat of konijn vieze tanden, stinkt hij uit zijn bek of eet hij moeilijk, kom dan langs bij onze dierenkliniek in Leende of Heeze voor een gratis gebitscontrole! Met een gebitsreiniging en wat poetsinstructies krijgt uw huisdier weer een frisse en pijnvrije mond. In februari profiteert u ook van 10% korting op de gebitsbehandeling! Maak direct een afspraak door onze kliniek in Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349) te bellen.

Neem contact op

 

 

Gratis gebitscontrole in februari

Laat u het gebit van uw huisdier al regelmatig controleren? Gebitsproblemen komen helaas vaak voor, maar zijn gelukkig in een vroeg stadium goed te behandelen. Boschhoven Kliniek voor Dieren biedt in de maand februari gratis gebitscontrole bij uw huisdier. Merkt u ander gedrag bij uw hond, kat of konijn en vermoedt u dat dit te maken heeft met tandproblemen, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Februari Maand van het gebit! - Dierenarts Boschhoven

Gebitsproblemen bij huisdier

Als uw huisdier last heeft van zijn gebit, merkt u dat aan de volgende mogelijke symptomen:

 • Stinken uit de bek,
 • Tandplak (te herkennen aan witte pasta op de tanden),
 • Tandsteen (te herkennen aan bruingele aanslag op de tanden),
 • Geïrriteerd of ontstoken tandvlees,
 • Rotte kiezen of tanden,
 • Gebroken of missende kiezen of tanden.

Bovenstaande symptomen duiden vaak op verminderde eetlust waardoor uw huisdier weinig tot helemaal geen voedsel meer eet. Gedragsveranderingen zoals minder speels en chagrijnig gedrag horen vaak ook bij gebitsproblemen.

Gebitsproblemen - Dierenarts Boschhoven

Voorkom gebitsproblemen bij huisdieren

Het voorkomen van gebitsproblemen bij huisdieren is natuurlijk beter dan genezen. Wij geven tips om gebitsproblemen te voorkomen bij uw huisdier:

 1. Poets de tanden van uw huisdier regelmatig (het liefst elke dag) met een speciale tandenborstel en tandpasta voor huisdieren.
 2. Speciale kauwspeeltjes of kauwsticks helpen bij het verwijderen of verminderen van de vorming van tandplak.
 3. Voer een jaarlijkse gebitscontrole bij Dierenarts Boschhoven uit om tijdig problemen aan het gebit op te sporen.

Onze dierenartsassistentes geven u de hele maand februari graag advies op het gebied van goede en verantwoorde tandenborstels, tandpasta, kauwsticks, kauwspeeltjes of andere preventieve manieren om gebitsproblemen te voorkomen.

Tandheelkunde bij dieren

Dierenkliniek Boschhoven beschikt over een tandheelkundige dierenarts, Dirk Spoorenberg. Dierenarts Dirk Spoorenberg heeft zich toegelegd op tandheelkunde bij dieren en houdt zijn kennis up-to-date met behulp van nascholing in Nederland en Europa. Door middel van nieuwe inzichten en technieken bieden wij de beste tandheelkundige zorg aan uw huisdier. In onze dierenpraktijk in Heeze voeren wij tandheelkundige onderzoeken en behandelingen uit zodat uw huisdier weer een gezond en sterk gebit heeft. Wilt u een afspraak maken voor gebitsreiniging bij uw hond, kat, konijn of cavia, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

 

 

Gebitsproblemen - Dierenarts Boschhoven

Afspraak maken tandarts huisdier

Heeft u het gevoel dat uw huisdier last heeft van zijn gebit, dan is het verstandig om een afspraak te maken bij onze dierenkliniek in Heeze (040-2261349). Wij plannen eerst een intakegesprek in om de gebitsproblemen te bekijken en te onderzoeken. Naar aanleiding van de analyse maken we een plan voor het behandelen van de geconstateerde gebitsproblemen. In de maand februari profiteert u van 10% korting op een gebitsbehandeling! Wacht niet langer en maak direct een afspraak. Wilt u meer weten over het behandelen van gebitsproblemen? U leest hier meer over gebitsbehandeling bij Dierenarts Boschhoven.

Maak een afspraak