Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Kat buikpijn

Kat buikpijn

Heeft uw kat last van buikpijn of merkt u dat uw kat moeite heeft met zijn spijsvertering? Dierenarts Boschhoven vertelt u graag wat u eraan kunt doen. Een gevoelige spijsvertering komt regelmatig voor bij katten. Dit herkent u bijvoorbeeld aan diarree, overgeven, verstopping of afwijkende ontlasting. Bij Dierenarts Boschhoven behandelen we katten met spijsverteringsklachten. Soms heeft een kat slechts een paar dagen last van zijn buik, maar in sommige gevallen houden de klachten langer aan. Neem contact op met onze kliniek in Leende of Heeze en maak een afspraak voor uw kat.

Neem direct contact op

 

 

Spijsvertering kat

Wat is spijsvertering eigenlijk? Het begint allemaal bij het kauwen van het voedsel. De vertering gaat verder zodra het voedsel in de maag en dunne darm terecht komt. De alvleesklier en lever produceren stofjes die voor vertering in de dunne darm zorgen. Deze kleine stofdeeltjes neemt het lichaam vervolgens weer op, wat spijsvertering heet. Als uw kat last heeft van spijsverteringsproblemen, gaat er ergens in het proces iets niet goed. Dit kan voorkomen als allergische reactie op bepaalde voedingsstoffen of wanneer uw kat iets verkeerds heeft gegeten.

Spijsvertering kat - Dierenarts Boschhoven

Symptomen spijsverteringsproblemen kat

Als uw kat last heeft van spijsverteringsproblemen, duidt dat veelal op de volgende symptomen:

 • Braken
 • Diarree
 • Wisselende eetlust
 • Gewichtsverlies
 • Afwijkende ontlasting
 • Winderigheid

Een ontsteking in het spijsverteringsproces kan meerdere oorzaken hebben. Een ontsteking in de dikke darm, voedselintolerantie, parasieten, of iets verkeerds eten kan duiden op bovenstaande symptomen. Elke kat loopt wel eens een virus of een bacterie op dat voor een ontsteking in het maagdarmkanaal zorgt. Dit is niet altijd te voorkomen. Heeft uw kat vaak of al langer last van zijn buik, neem dan contact op met onze dierenarts.

Spijsverteringsproblemen bij kat

Er zijn verschillende spijsverteringsproblemen die voorkomen bij katten. Een aandoening die het spijsverteringsproces verstoort, kan leiden tot uitdroging, ondervoeding of andere (ernstige) gezondheidsproblemen. Het is dus erg belangrijk dat u accuraat reageert en handelt. Door het vele braken en diarree heeft uw kat kans op uitdroging en krijgt hij bepaalde voedingsstoffen niet of te weinig binnen.

Voedselintolerantie kat

Het kan zo zijn dat onze dierenarts vaststelt dat uw kat een intolerantie voor een bepaalde voedingsstof heeft. Door speciale dieetvoeding krijgt uw kat toch de voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft. Bij Dierenarts Boschhoven hebben we lichtverteerbare voeding van SPECIFIC dat ingrediënten bevat die goed verteerbaar zijn, zodat er minder onverteerbare voeding in de darmen achterblijft die een slechte invloed hebben op de darmflora en buikpijn veroorzaken.

Voedselintolerantie kat - Dierenarts Boschhoven

SPECIFIC dieetvoeding kat

Diervoeding merk SPECIFIC biedt een reeks van gangbare dieetvoeding voor katten met verschillende soorten spijsverteringsklachten. Hieronder vindt u de producten die wij bij Dierenarts Boschhoven aanraden. Onthoud dat elk huisdier anders is, kom daarom altijd langs voor advies op maat! Maak direct een afspraak.

 • Digestive Support: droog of nat voer voor de meest gangbare spijverteringsklachten bij katten.
 • Food Allergen Management of Food Allergen Management Plus: droog of natte voeding met gehydrolyseerde eiwitten voor katten met een of meerdere voedselallergieën.
 • Weight Reduction: droogvoer voor katten met overgewicht die moeten afvallen.

SPECIFIC diervoeding is verkrijgbaar bij Dierenarts Boschhoven in Leende en onze vestiging in Heeze.

Afspraak maken bij Dierenarts Boschhoven

Maak een afspraak bij Boschhoven Kliniek voor Dieren in Leende of Heeze voor uw kat met spijsverteringsklachten. Wacht niet te lang, spijsverteringsproblemen veroorzaken soms ernstige gezondheidsklachten. Twijfelt u of uw kat last heeft van een voedselintolerantie of ander maagdarmprobleem? Neem dan telefonisch contact met ons op en bespreek de symptomen met onze dierenartsassistente. Als de klachten lijken op een spijsverteringsprobleem, maakt u direct telefonisch een afspraak en verhelpen wij het probleem.

Maak een afspraak

 

Tags:
kat