Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Konijn vaccineren

Konijn vaccineren

Konijnen zijn leuke, lieve huisdieren die steeds populairder worden. Het is belangrijk om goed voor ze te zorgen, en dat omvat ook regelmatige vaccinaties. Bij Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze begrijpen we hoe belangrijk het is om uw konijn te vaccineren tegen verschillende ziektes, en we willen u graag helpen dit te begrijpen en u erop voor te bereiden.

Maak een afspraak

 

Waarom moet u uw konijn vaccineren?

Het is belangrijk om uw konijn te vaccineren omdat het hen beschermt tegen verschillende ziektes die dodelijk kunnen zijn. De twee belangrijkste ziektes waarvoor konijnen moeten worden gevaccineerd zijn: 

  • Myxomatose 
  • VHD 

Myxomatose wordt overgedragen door muggen en vlooien, terwijl VHD zich verspreidt via contact met besmette dieren, urine of ontlasting. Beide ziektes kunnen dodelijk zijn voor konijnen, en er is momenteel geen genezing.

Konijn vaccinatie - Dierenarts Boschhoven

Wanneer moet u uw konijn vaccineren?

Konijnen moeten jaarlijks worden gevaccineerd om hen te beschermen tegen myxomatose en VHD. Het vaccinatieproces kan worden gestart als het konijn ongeveer zes weken oud is, en het is belangrijk om regelmatig de booster vaccinaties te krijgen om de bescherming te behouden. Bent u een vergeetachtig type en bestaat de kans dat je de vaccinatie van je harige vriend vergeet? Wordt dan een vaste klant bij ons en wij sturen u een jaarlijkse oproerkaart. Zo vergeet u de vaccinaties nooit meer! Bovendien kunt u als vaste klant 24/7 gebruik maken van onze spoed dierenarts

Hoe verloopt het vaccinatieproces bij Dierenarts Boschhoven?

Wanneer u uw konijn voor de vaccinatie bij Dierenarts Boschhoven brengt, zullen we eerst een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw konijn gezond genoeg is om de vaccinatie te ontvangen. Vervolgens zullen we de vaccinatie toedienen. Maakt u zich geen zorgen, deze is snel en makkelijk. Na de vaccinatie kan uw konijn enigszins sloom zijn, maar dit duurt slechts een korte tijd en uw konijn zou snel weer normaal moeten zijn.

Wat zijn de kosten voor het vaccineren van uw konijn?

Vraagt u zich af wat het nu eigenlijk kost om uw konijn te laten vaccineren? De kosten voor het vaccineren van uw konijn bij Dierenarts Boschhoven zijn zeer redelijk en als u een patient heeft bij ons dan wordt u jaarlijks geinformeerd over onze tarieven. Heeft u verdere vragen over de inentingen of de tarieven geeft ons dan een seintje!

Tarieven

 

Konijn vaccineren - Dierenarts Boschhoven

Waarom kiezen voor Dierenarts Boschhoven?

Onze spoeddienst is een van de vele manieren waarop Dierenarts Boschhoven zich onderscheidt van andere dierenartspraktijken. Wij begrijpen dat een spoeddienst die 24/7 beschikbaar is van onschatbare waarde kan zijn voor huisdiereigenaren, en we zijn er trots op deze service te kunnen aanbieden. Bij ons kunt u erop vertrouwen dat uw huisdier altijd de beste zorg krijgt, ongeacht het tijdstip. Neem contact op met Dierenarts Boschhoven in Leende en Heeze, uw dierenarts in de buurt van Eindhoven.

Neem direct contact op