Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Mijn hond eet niet, waarom?

Mijn hond eet niet, waarom?

Een van de meest voorkomende problemen bij honden is een gebrek aan eetlust. Als uw hond niet eet, kan dit verschillende redenen hebben en kan het een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. In deze blog zullen we de meest voorkomende redenen bespreken waarom honden niet eten en wat u eraan kunt doen om uw hond weer aan het eten te krijgen. Bij twijfel neem gerust contact met ons op. Op die manier kunnen onze dierenartsen in Leende en Heeze uw trouwe viervoeter onderzoeken. Eens de diagnose is gestseld kan er overgegaan worden op de behandeling, zodat jouw hond weer zijn oude blije zelf wordt. 

Maak een afspraak

Redenen waarom een hond niet eet

1. Veranderingen in het dieet
Een van de meest voorkomende redenen waarom honden niet willen eten is een verandering in het dieet. Als u onlangs van voer bent veranderd of uw hond een ander soort voedsel heeft gegeven dan normaal, kan dit de reden zijn waarom uw hond niet eet. Het kan even duren voordat uw hond gewend is aan het nieuwe voer, dus geef het wat tijd.

2. Medische aandoeningen
Als uw hond al een paar dagen niet heeft gegeten, kan er een medische oorzaak zijn. Een aantal medische aandoeningen kunnen leiden tot verminderde eetlust, waaronder maag-darmproblemen, tandpijn of een infectie. Als uw hond geen interesse toont in eten en andere symptomen vertoont, is het verstandig om onze dierenarts te raadplegen.

3. Stress en angst
Stress en angst kunnen ook leiden tot een gebrek aan eetlust bij honden. Veranderingen in de omgeving, zoals een verhuizing, een nieuw gezinslid of een andere hond, kunnen ervoor zorgen dat uw hond gestrest raakt en niet wil eten. Zorg ervoor dat uw hond zich veilig en comfortabel voelt en geef hem wat extra aandacht en liefde om zijn angst te verminderen.

4. Te veel traktaties
Als uw hond te veel traktaties krijgt, kan dit leiden tot een verminderde eetlust. Traktaties moeten in kleine hoeveelheden worden gegeven en niet als vervanging voor maaltijden. Zorg ervoor dat uw hond voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen.

5. Ouderdom
Naarmate honden ouder worden, vertraagt hun stofwisseling en vermindert hun eetlust. Dit is normaal en hoort bij het ouder worden. Zorg ervoor dat uw hond voldoende beweging krijgt en gezond blijft, zelfs als hij niet zo veel eet als voorheen.
 

Hond eet niet - Dierenarts Boschhoven

Wat u kunt doen als uw hond niet eet

Als uw hond niet eet, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om hem weer aan het eten te krijgen:

1. Controleer het voer
Controleer of u uw hond het juiste voer geeft en of het niet bedorven is. Zorg ervoor dat het voer vers is en niet over de datum.

2. Maak het voer smakelijker
Voeg wat warm water of bouillon toe aan het voer van uw hond om het smakelijker te maken. U kunt ook wat natvoer of stukjes vlees toevoegen om de eetlust van uw hond te stimuleren.

3. Verminder de stress
Als uw hond gestrest is, zorg er dan voor dat hij zich veilig en comfortabel voelt. Geef hem wat extra aandacht en speel met hem om zijn stressniveau te verlagen.

4. Verander het voer geleidelijk
Als u van voer bent veranderd, verander het dan geleidelijk en niet plotseling. Meng het nieuwe voer met het oude voer en verhoog geleidelijk de hoeveelheid nieuw voer totdat uw hond volledig is overgestapt.

5. Raadpleeg onze dierenartsen
Als uw hond na een paar dagen nog steeds niet eet, raadpleeg dan onze dierenarts in Leende en Heeze. Wij onderzoeken of er sprake is van een onderliggende medische aandoening die behandeld moet worden. Is er sprake van een spoedgeval? Dan kunnen onze vaste klanten gebruik maken van onze spoed dierenartsen die 24/7 voor u klaar staan. 

Openingstijden

Hond eet niet - Dierenarts BoschhovenHond eet niet - Dierenarts Boschhoven

Dierenarts in Leende en Heeze

Een gebrek aan eetlust bij honden kan verschillende oorzaken hebben en kan een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Als uw hond niet wil eten, controleer dan of u het juiste voer geeft en of het vers is. Maak het voer smakelijker en verminder de stress bij uw hond. Als uw hond na een paar dagen nog steeds niet eet, raadpleeg dan een van onze dierenartsen om de oorzaak te achterhalen. Bel ons of stuur ons een e-mail.

Neem contact op 

 

Tags: