Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Oogarts voor dieren

Als u op zoek bent naar een dierenarts toegelegd op oogheelkunde, dan bent u bij Boschhoven Kliniek voor Dieren aan het juiste adres. Onze collega Jolanda Heerings heeft zich toegelegd op veterinaire oogheelkunde en is werkzaam in allebei onze dierenklinieken in Leende en in Heeze. Met verschillende Europese trainingen op zak en vele ervaringen die zij heeft opgedaan, voert zij veel verschillende soorten behandelingen en onderzoeken uit met betrekking tot oogheelkunde bij dieren. Jolanda voert onder andere de volgende behandelingen uit:

  • diagnostiek,Oogarts dier - Boschhoven
  • medische behandelingen,
  • oogoperaties. 

Bezoek Boschhoven Kliniek voor Dieren in Leende en Heeze voor oogheelkundige zorg voor uw huisdier.

Oogheelkundige behandelingen bij Boschhoven Kliniek voor Dieren

U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid oogonderzoek bij uw huisdier en verschillende behandelingen, operaties en diagnostiek zoals:

  • oogdrukmeting mbv Tonovet®
  • entropion correctie
  • cherry eye operatie
  • conjunctiva (bindweefsel) flap bij descometocele (soort pleister op een gat in het oog)

Officiële oogonderzoeken voor de fokkerij worden alleen gedaan door oogspecialisten aangesloten bij de ECVO. Onze collega Jolanda Heerings heeft zich naast de algemene diergeneeskunde toegelegd op de veterinaire oogheelkunde. Zij vindt het oog een complex, maar zeer fascinerend orgaan. Door middel van diverse opleidingen in Europa ontwikkelt zij zich verder in het vak. Hiermee verbreedt en verdiept zij constant haar kennis op het gebied van oogheeldkunde. Jolanda is werkzaam in onze beide praktijken en ontmoet u en uw huisdier daar graag. 

Maak direct een afspraak

Oogdrukmeting hond Tonovet - Boschhoven

 

Verschillende oogheelkundige behandelingen

Zowel voor oogheelkundig onderzoek als -behandelingen komt u naar Boschhoven Kliniek voor Dieren. Door middel van speciale oogdrukmetingen brengen wij veel klachten in kaart. Oogmetingen zijn een belangrijke basis voor gezonde ogen van uw huisdier. Maar ook voor operaties en behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres, zoals bijvoorbeeld een cherry eye operatie waarbij wij een zwelling van de traanklier verhelpen. Wij behandelen honden, katten, konijnen en cavia's met oogproblemen. Komt u bij ons terecht met een doorverwijzing, of vanuit het reguliere consult in onze praktijk? U bent met uw dier bij ons van harte welkom en wij zullen met de mogelijke behandelingen en onderzoeken alles doen om uw dieren een zo gezond mogelijk leven te geven.

Veterinaire oogheelkunde

Redenen voor een bezoek aan onze dierenarts toegelegd op oogheelkunde komen tijdens een algemeen consult naar voren. Natuurlijk is het mogelijk dat u zelf bepaalde klachten opmerkt bij uw huisdier, zoals een troebel oog of slecht-ziend oog. In geval van spoed verzoeken wij u om direct contact op te nemen met ons spoednummer 040-2061682. In andere gevallen, maakt u online of telefonisch een afspraak met onze praktijk in Heeze of in Leende. 

Maak een afspraak oogheelkunde dierenarts Boschhoven Kliniek voor Dieren

U plant online een afspraak bij ons in voor een oogheelkundig consult. Na het versturen van dit online formulier, nemen wij contact met u op voor een bevestiging en het definitieve tijdstip. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Hiervoor belt u naar 040 - 2061682. U en uw dier zijn van harte welkom bij Boschhoven Kliniek voor Dieren!