Oogarts voor dieren

Als u op zoek bent naar een dierenarts toegelegd op oogheelkunde, dan bent u bij Boschhoven Kliniek voor Dieren aan het juiste adres! Onze collega Jolanda Heerings heeft zich toegelegd op veterinaire oogheelkunde en is werkzaam in allebei onze klinieken. Met verschillende Europese trainingen op zak en de vele ervaringen die zij heeft opgedaan, kan zij veel verschillende soorten behandelingen en onderzoeken uitvoeren. Zo kunt u bij haar terecht voor diagnostiek, medische behandelingen en oogoperaties. Bezoek Boschhoven Kliniek voor Dieren voor oogheelkundige zorg voor uw dieren!

Oogheelkundige behandelingen bij Boschhoven Kliniek voor Dieren

U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid oogonderzoek bij uw huisdier en verschillende behandelingen, operaties en diagnostiek zoals:

  • oogdrukmeting mbv Tonovet®
  • entropion correctie
  • cherry eye operatie
  • conjunctiva (bindweefsel) flap bij descometocele (soort pleister op een gat in het oog)

Officiële oogonderzoeken voor de fokkerij worden alleen gedaan door oogspecialisten aangesloten bij de ECVO. Onze collega Jolanda Heerings heeft zich naast de algemene diergeneeskunde toegelegd op de veterinaire oogheelkunde. Zij blijft het oog een complex, maar zeer fascinerend orgaan vinden. Door middel van diverse opleidingen in Europa blijft zij zich verder ontwikkelen in het vak, om haar kennis constant te verdiepen en te verbreden. Jolanda is werkzaam in onze beide praktijken en ontmoet u en uw huisdier daar graag!

Oogheelkunde voor dieren: verschillende behandelingen

Zowel voor onderzoek als behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres. Bijvoorbeeld door middel van oogmetingen kunnen veel mogelijke klachten in kaart worden gebracht. Daarnaast is dit een belangrijke basis voor gezonde ogen van uw huisdier. Maar ook voor operaties en behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres, zoals bijvoorbeeld een cherry eye operatie waarbij een zwelling van de traanklier wordt verholpen. U kunt bij ons terecht met honden, katten, konijnen en cavia's. Mogelijk komt u bij ons terecht met een doorverwijzing, of vanuit het reguliere consult in onze praktijk. U bent met uw dier bij ons van harte welkom en wij zullen met de mogelijke behandelingen en onderzoeken alles doen om uw dieren een zo gezond mogelijk leven te geven.

Boschhoven Kliniek voor Dieren oogheelkunde

Veterinaire oogheelkunde

Redenen voor een bezoek aan onze dierenarts toegelegd op oogheelkunde kunnen tijdens een algemeen consult naar voren komen, maar ook is het mogelijk dat u zelf bepaalde klachten opmerkt bij uw huisdier, zoals een troebel oog of slecht zien. In geval van spoed verzoeken wij u om contact op te nemen met ons spoed telefoonnummer 040-2061682. In andere gevallen, kunt u online of telefonisch contact met ons opnemen en plannen wij graag een afspraak met u in, in onze praktijk in Heeze of in Leende. 

Maak een afspraak bij de dierenarts toegelegd op oogheelkunde bij Boschhoven Kliniek voor Dieren

U kunt online een afspraak bij ons inplannen voor een oogheelkundig consult. Na het versturen van dit online formulier, nemen wij nog contact met u op voor een bevestiging en het definitieve tijdstip. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 040 - 2061682. U en uw dier zijn van harte welkom bij Boschhoven Kliniek voor Dieren!