Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Faciliteiten

Bij Boschhoven is uw (landbouw)huisdier altijd aan het juiste adres. Dit uit zich in zowel preventieve als curatieve zorg van hoog niveau. Bij de behandeling van elke aandoening staat de patiënt centraal. In onze praktijk beschikken we over enkele faciliteiten die we kunnen gebruiken bij de behandeling van uw dier. Hieronder een klein overzicht.

Digitale röntgen

Onze kliniek in Leende heeft de beschikking over een digitaal röntgen toestel. Hiermee kunnen we zeer duidelijke röntgenfoto’s maken en deze direct aan de patiëntenkaart koppelen. Ook het doorsturen van de foto’s naar de specialist voor extra overleg of een second opinion gaat snel en efficiënt. Wilt u zelf over de röntgenfoto’s beschikken? Ook dat is geen probleem. Wij kunnen ze via mail aan u versturen.

Echografie

Onze praktijk in Leende beschikt over een modern echografie toestel, voorzien van doppler en diverse probes. Met deze techniek kunnen we door de huid heen de organen en eventuele afwijkingen in beeld brengen. Hiervoor moet uw huisdier op de rug liggen op een zacht kussen. Sommige huisdieren hebben hiervoor eerst een sedatie nodig. Door middel van echografie kunnen we veel aandoeningen opsporen.

Veel voorkomende onderzoeken middels echografie zijn: blaas, lever, nieren, baarmoeder, hart, dracht en milt.

OogdrukmetingOogdrukmeting - Dierenarts Boschhoven

Met behulp van de Tonovet® oogdrukmeter kan nauwkeurig en zonder pijn de oogdruk gemeten worden. Uw huisdier hoeft hier niet voor onder narcose, en het kan direct tijdens een consult.

De oogdrukmeting is nodig indien een oog bijvoorbeeld verdacht wordt van een verhoogde oogdruk (glaucoom).

Laboratoriumonderzoek

Door middel van laboratorium onderzoek kunnen we veel afwijkingen opsporen en analyses maken. We beschikken over een eigen laboratorium in onze kliniek. Een overzicht van de mogelijkheden van ons laboratorium:

  • Bloedanalyse. Voor onderzoek van orgaanfuncties en het opsporen van ontstekingen en andere bloedafwijkingen.
  • Urine analyse. Urine kan in een vroeg stadium al veel vertellen over het wel of niet goed functioneren van het lichaam.
  • Ontlasting onderzoek. Voor de controle op wormen en andere parasieten.
  • Microscopisch onderzoek. Door middel van een huid- of vachtmonster controleren we uw huisdier op bacteriën, gisten, schimmels en parasieten. Ook gebruiken we de microscoop voor urine- en ontlastingsonderzoek.
  • Bacteriologisch onderzoek. We kweken bacteriën uit oren, urine etc. Daarna bepalen we voor welke antibiotica ze gevoelig zijn, zodat we altijd gericht een antibioticum therapie kunnen voorschrijven.

Alle bepalingen en testen die we niet in ons eigen laboratorium kunnen analyseren, sturen we door naar een extern laboratorium.

Opname

Soms is het nodig dat uw huisdier in onze kliniek wordt opgenomen om zo de beste zorg te kunnen verlenen en een optimaal herstel te kunnen garanderen. Opname kan bijvoorbeeld gewenst zijn na een operatie of als uw huisdier nog een infuus nodig heeft. Boschhoven Kliniek voor Dieren beschikt over goede opname-mogelijkheden. Tijdens de opname staat uw huisdier natuurlijk onder de observatie van ons team.

Maak een afspraak voor uw huisdier in onze dierenkliniek in Leende of Heeze.