Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

Het team

Ons dierenartsenteam bij Boschhoven Kliniek voor Dieren bestaat uit een team ervaren dierenartsen en -assistenten.

Dierenarts gezelschapsdieren

Het dierenartsenteam voor gezelschapsdieren bestaat uit Caroline van der Ploeg, Dirk Spoorenberg en Jolanda Heerings. Wij houden samen met u uw huisdier gezond. Hierbij hebben we zowel oog voor uw huisdier, als voor u. Door goed en gedegen onderzoek en een gerichte vraagstelling vooraf stellen wij een zo goed mogelijke diagnose. Wij leggen veel nadruk op preventieve diergeneeskunde. Hoe voorkomen wij dat uw huisdier ziek wordt en hoe signaleren wij zo vroeg mogelijk een ziekte? Op deze manier brengen uw huisdier en u zolang mogelijk een prachtige en gezonde tijd met elkaar door.

Maak kennis met onze praktijk

De diergeneeskundige inzichten innoveren en veranderen continu. Alleen door regelmatige bijscholing en het lezen van vakliteratuur door onze dierenartsen verzekeren wij u van up-to-date diergeneeskundige zorg. Wilt u kennismaken met onze praktijk en onze medewerkers? Kom gerust langs en leer onze praktijk beter kennen! Maak een afspraak met onze dierenartsen.

Neem contact op

Spoeddierenarts nodig?

Door onze nauwe samenwerking met Dierenkliniek Coppelmans en Petsfit Dierenartsen, staan wij 24/7 voor onze patiënten klaar. Bent u vaste klant bij ons? Dan kunt u gebruik maken van onze spoeddienstregeling. Bent u geen klant bij ons, dan kunt u uw eigen dierenarts bellen. Buiten openingstijden belt u met ons spoednummer 040-2061682

Ik heb met spoed een dierenarts nodig

Dirk Spoorenberg | Dierenarts

Na mijn grootvader en vader ben ik de derde generatie dierenartsen in onze familie. Ik vind het prachtig om in de mooie omgeving van Heeze-Leende, waar ik ook opgegroeid ben, te werken en te wonen. Mijn differentiatie binnen de diergeneeskunde is gezelschapsdieren, wat ik met veel plezier doe. U kunt mij zowel vinden in onze vestiging in Leende als in Heeze. Speciale interesse gaat uit naar de veterinaire tandheelkunde. Omdat ik altijd op de hoogte wil blijven van de actuele stand van zaken binnen de diergeneeskunde, volg ik veel cursussen. Naast mijn werk als dierenarts, breng ik graag tijd door met mijn vrouw en twee dochters en zie je me vaak op de weg op de renfiets.

Dirk Spoorenberg - Dierenarts

Caroline van der Ploeg - Dierenarts

Caroline van der Ploeg | Dierenarts

Dierenarts is geen beroep, maar een manier van leven. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf, want al sinds de lagere school was dit voor mij een zekerheid. Na mijn afstuderen in Utrecht in 1984 ben ik in de gemengde praktijk aan het werk geweest waarin ik een allround dierenarts  was, die zowel rund; varken; paard, als kleine huisdieren behandelde.

De ontwikkeling gaat door en zo ook de specialisatie in mijn manier van werken. Na de gemengde werkzaamheden volgt er een steeds verdergaande evaluatie naar paarden en gezelschapsdieren. Bij de paarden speelt naast de blessurebehandelingen en samen met de ruiter de aansluitende trainingsopbouw, ook de chiropractie een belangrijke rol. Mijn 2-jarige opleiding tot chiropractor geeft een diepere dimensie aan het trainen van het paard om tot betere prestaties te komen vanaf elk niveau.Bij de gezelschapsdieren gaan mijn interesses met name uit naar de preventieve gezondheidszorg, oncologie en daarmee ook de chirurgie en de beeldvorming die daarbij hoort (röntgen en echografie). Wat we proberen is in overleg met de baasjes onze huisdieren zo lang mogelijk gezond te houden en een kwalitatief goed leven te geven.

Jolanda Heerings | Dierenarts

Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en werk sinds 2013, met veel plezier, bij Boschhoven Kliniek voor Dieren.  Naast de algemene diergeneeskunde binnen de gezelschapsdieren, zoals de aandoeningen aan de organen en de chirurgie, heb ik me toegelegd op de veterinaire oogheelkunde. Het oog is een complex orgaan, maar erg fascinerend! Ik blijf me hierin verder ontwikkelen door middel van diverse opleidingen in Europa. Ik woon in Eindhoven en als ik niet aan het werk ben, maak ik graag muziek. Graag wil ik u en uw huisdier ontmoeten in onze mooie praktijken in Heeze en Leende.

Jolanda Heerings - Dierenarts

Isha Drijgers | Dierenarts

ISHA DRIJGERS | DIERENARTS

Dieren hebben mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Van kleins af aan al loop ik rond tussen de honden, katten, paarden en kippen. Een leven zonder dieren heb ik me nooit kunnen inbeelden. De keuze om dierenarts te worden was dan ook al als 6-jarig meisje gemaakt. Deze droom werd in 2018 werkelijkheid nadat ik mijn bachelor in Antwerpen en master diergeneeskunde in Gent behalen.

Mijn interesses gaan vooral uit naar alle eerstelijns zorg, orthopedie en de medische beeldvorming. Maar ook de interne geneeskunde en de chirurgie fascineren mij. Eigenlijk vind ik veel facetten van mijn werk gewoon heel erg leuk.

Mijn man en ik wonen in België, samen met onze hond, kat, paard en kippen. In onze vrijetijd doen we dan ook niks liever dan paardrijden en lange wandelingen maken met de hond. Ik kijk er naar uit om jullie en al jullie huisdieren te ontmoeten en ze met veel liefde en zorg te kunnen helpen.

Kim Verbeke | Paraveterinair dierenartsassistente

Dit beroep is echt met veel afwisseling, dat is echt iets voor mij. Paard en hond! Veel ervaring met operaties van zowel kleine als grote dieren. En door de jaren ervaring veel kennis op gedaan. Boschhoven is mijn tweede thuis, ik hoor, werkzaam sinds 1998, inmiddels bij het interieur! Er werken fijne dierenartsen en assistentes waar ik graag mee samen werk. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn kids, ze sporten alle drie veel. Daarom ben ik vaak te vinden als supporter langs de kant. Verder hebben we thuis een hele veestapel, en ben ik graag met onze dochter met de paarden bezig. We rijden graag samen in het bos, en trainen samen voor de wedstrijdjes van Jill.

Kim van Maasakkers - Dierenartsassistente

Inge Lammers - Dierenartsassistente

Inge Vermeulen | Paraveterinair dierenartsassistente

Mijn naam is Inge Vermeulen en ben sinds 2005 werkzaam bij Boschhoven Kliniek voor Dieren. Tijdens mijn opleiding tot paraveterinair aan het Helicon in Nijmegen heb ik op onze praktijk in Leende mijn stage gelopen en ben sindsdien eigenlijk niet meer weg gegaan. Assistente bij Boschhoven Kliniek voor Dieren zijn is nog steeds elke dag afwisselend, en gezellig in een fijn team. De afwisseling tussen het contact met de dieren én de eigenaren maakt het zo leuk om te doen. Ik ben voornamelijk werkzaam op onze locatie in Leende. Daar houd ik me bezig met alle assistente werkzaamheden en een stukje administratie. Ook in mijn vrije tijd is de dierenliefde weer terug te vinden, ik teken graag en maak dierenportretten in opdracht. Daarbij houdt onze Bengaalse kat mij graag gezelschap.

Ik kijk ernaar uit u en uw huisdier te ontmoeten op onze kliniek!

Danique van den Heuvel | Paraveterinair dierenartsassistente

Hallo! Ik ben Danique van den Heuvel. Ik ben geboren in Valkenswaard, waar ik nu nog steeds woon samen met mijn vriend en onze twee katten Noxx en Baco.

Vanaf jongs af aan was ik altijd in de weer met het verzorgen van onze huisdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia's en paarden. Het was dus voor mij toen al geen moeilijke keuze dat ik later wilde werken met dieren. Na vier leuke en leerzame jaren te hebben gestudeerd op het Helicon in Helmond heb ik in mei 2017 mijn diploma behaald. En ben ik sinds juni 2017 werkzaam als paraveterinair bij Boschhoven kliniek voor Dieren. Ik voel me hier erg thuis, vooral het afwisselende werk maakt het zo leuk! Geen dag is hier hetzelfde en daarom vind ik dat het nooit gaat vervelen. Het assisteren in de operatiekamer, de werkzaamheden in het laboratorium en het verzorgen van de opname patiënten vind ik het allerleukst. Na 10 jaar op mijn eigen paarden te hebben gereden ben ik hier helaas mee moeten stoppen omdat ik er te weinig tijd voor had. In mijn vrije tijd doe ik het liefst leuke dingen met vrienden/vriendinnen, geniet ik graag van een terrasje of stedentripje en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool.

 

Danique van den Heuvel - Dierenartsassistente

Petra Jansen - Dierernartsassistente

Petra Jansen | Paraveterinair dierenartsassistente

Ik ben Petra Jansen. Ik ben al sinds 27 jaar actief als dierenartsassistente. Ik ben in 1993 in dienst gekomen bij de voorloper van de huidige Boschhoven Kliniek voor Dieren en ben hoofdzakelijk werkzaam in het filiaal in Heeze. Ik heb jaren geleden diverse opleidingen en cursussen gevolgd in Deurne in relatie tot training en verzorging van paarden. Later heb ik ook diverse cursussen gevolgd met betrekking tot kleine huisdieren. Ik ben dus van vele markten thuis! De laatste jaren beleef ik veel plezier aan mijn twee jachthonden.

Ik vind het werken met dieren nog steeds een uitdaging en het contact met en de ondersteuning van de “baasjes” geeft mij veel voldoening. Graag tot ziens in Heeze!

MARLOES VAN WIJK | PARAVETERINAIR DIERENARTSASSISTENTE

Ik ben in februari 2021 begonnen als stagiaire bij Boschhoven Kliniek voor Dieren voor mijn opleiding tot paraveterinair. Naast mijn stage - die doorloopt tot juni 2022 – werk ik 4 dagen in de week bij Boschhoven.

Grotendeels ben ik te vinden in Leende en tijdens de vakanties ben ik vliegende keep en ben ik ook te vinden op de locatie in Heeze. Ik ben opgegroeid met liefde voor dieren. Ik heb jarenlang paardgereden en dit doe ik nog steeds af en toe. Verder hadden wij bij mijn moeder thuis heel lang een beagle. Bij mijn vader thuis hebben wij altijd whippets gehad en deze hebben wij nog steeds. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten in één van onze praktijken.

Marloes - Dierenarts Boschhoven

Maartje - Dierenarts Boschhoven

MAARTJE FRANSSEN | PARAVETERINAIR DIERENARTSASSISTENTE

Sinds februari 2021 werk ik als paraveterinair bij Boschhoven Kliniek voor Dieren. Tijdens mijn studie op het Helicon in Helmond heb ik stage mogen lopen bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Ik ben heel blij dat ik, na het behalen van mijn diploma in juli 2021, mijn werkzaamheden mag voortzetten binnen het gezellige team van Boschhoven.

U zult mij op zowel de locatie in Heeze als in Leende tegenkomen. Al van kinds af aan heb ik een voorliefde voor dieren, waarbij ik nu zorg voor mijn enorm speelse goudhamster Billy. In de toekomst zou ik mijn huisdierfamilie graag verder willen uitbreiden met een Duitse dog, mijn favoriete hondenras! Ik hoop u en uw huisdier snel een keer te mogen begroeten in onze praktijk!