Het team

Ons dierenartsenteam bestaat uit een team ervaren dierenartsen en -assistenten.Boschhoven Dierenkliniek voor Dieren - Leende Heeze

Gezelschapsdierenarts

Het dierenartsenteam voor gezelschapsdieren bestaat uit Caroline van der Ploeg, Dirk Spoorenberg en Jolanda Heerings. Wij houden samen met u uw huisdier gezond. Hierbij hebben we zowel oog voor uw huisdier, als voor u. Door goed en gedegen onderzoek en een gerichte vraagstelling vooraf stellen wij een zo goed mogelijke diagnose. Wij leggen veel nadruk op preventieve diergeneeskunde. Hoe voorkomen wij dat uw huisdier ziek wordt en hoe signaleren wij zo vroeg mogelijk een ziekte? Op deze manier brengen uw huisdier en u zolang mogelijk een prachtige en gezonde tijd met elkaar door.

Paardendierenarts

Het paardendierenartsenteam bestaat uit Caroline van der Ploeg, Saskia Hofmann en Lotte Kooijman. Wij behandelen paarden zowel in de kliniek als op locatie. Ook binnen dit team staat naast de individuele geneeskunde ook de preventieve diergeneeskunde hoog in het vaandel. Ga naar onze website www.depaardenartsen.nl voor meer informatie over paardengeneeskunde.

Landbouwdierenarts

Het dierenartsenteam voor landbouwdieren bestaat uit Ad Groenen, Lia Schots-Uijterlinde, en Saskia Hofmann . Wij werken met plezier samen met de veehouder om zowel het bedrijf als dier en koppel gezond te houden. Ga naar onze website www.deveearts.nl voor meer informatie over landbouwdieren.

Maak kennis met onze praktijk

De diergeneeskundige inzichten innoveren en veranderen continu. Alleen door regelmatige bijscholing en het lezen van vakliteratuur door onze dierenartsen verzekere wij u van up-to-date diergeneeskundige zorg. Wilt u kennismaken met onze praktijk en onze medewerkers? Kom gerust langs en leer onze praktijk beter kennen!

Maak een afspraak met onze dierenartsen.

Dirk Spoorenberg | Dierenarts

Na mijn grootvader en vader ben ik de derde generatie dierenartsen in onze familie. Ik vind het prachtig om in de mooie omgeving van Heeze-Leende, waar ik ook opgegroeid ben, te werken en te wonen. Mijn differentiatie binnen de diergeneeskunde zijn gezelschapsdieren en aarden, wat ik met veel plezier doe. U kunt mij zowel vinden in onze vestiging in Leende als in Heeze. Speciale interesse gaat uit naar de veterinaire tandheelkunde. Omdat ik altijd op de hoogte wil blijven van de actuele stand van zaken binnen de diergeneeskunde, volg ik veel cursussen. Naast mijn werk als dierenarts, breng ik graag tijd door met mijn vrouw en twee dochters en zie je me vaak op de weg op de renfiets.

Dirk Spoorenberg

Caroline van der Ploeg

Caroline van der Ploeg | Dierenarts

Dierenarts is geen beroep, maar een manier van leven. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf, want al sinds de lagere school was dit voor mij een zekerheid. Na mijn afstuderen in Utrecht in 1984 ben ik in de gemengde praktijk aan het werk geweest waarin ik een allround dierenarts  was, die zowel rund; varken; paard, als kleine huisdieren behandelde.

De ontwikkeling gaat door en zo ook de specialisatie in mijn manier van werken. Na de gemengde werkzaamheden volgt er een steeds verdergaande evaluatie naar gezelschapsdieren en paarden. Bij de gezelschapsdieren gaan mijn interesses met name uit naar de preventieve gezondheidszorg, oncologie en daarmee ook de chirurgie en de beeldvorming die daarbij hoort (röntgen en echografie). Wat we proberen is in overleg met de baasjes onze huisdieren zo lang mogelijk gezond te houden en een kwalitatief goed leven te geven.Bij de paarden speelt naast de blessurebehandelingen en samen met de ruiter de aansluitende trainingsopbouw, ook de chiropractie een belangrijke rol. Mijn 2-jarige opleiding tot chiropractor geeft een diepere dimensie aan het trainen van het paard om tot betere prestaties te komen vanaf elk niveau.

Jolanda Heerings | Dierenarts

Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik ervaring opgedaan in een aantal tweedelijns dierenklinieken. Naast de algemene diergeneeskunde binnen de gezelschapsdieren, zoals de aandoeningen aan de organen en de chirurgie, heb ik me toegelegd op de veterinaire oogheelkunde. Het oog is een complex orgaan, maar erg fascinerend! Ik blijf me hierin verder ontwikkelen door middel van diverse opleidingen in Europa. Ik woon in Eindhoven en als ik niet aan het werk ben, maak ik graag muziek in diverse muziekgezelschappen. Graag wil ik u en uw huisdier ontmoeten in onze mooie praktijken in Heeze en Leende.

Jolanda Heerings

Inge Lammers

Inge Lammers | Paraveterinair

Ik werk sinds 2005 als paraveterinair bij Boschhoven Kliniek voor Dieren. Ik heb hier tijdens mijn opleiding enkele keren stage gelopen, dat was mij zo goed bevallen dat ik er niet meer weg ben gegaan! Het beroep dierenartsassistente is ontzettend leuk om te doen, de afwisseling en het contact met de dieren en eigenaren maakt het erg leuk. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan Helicon Opleidingen in Nijmegen. Ik ben op 24 december 1982 geboren in Budel en daar woon ik nog steeds, samen met mijn Bengaalse kat Phoebe. Bij Boschhoven werk ik 4 dagen en in mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met fotografie. Daarnaasr maak ik ook veel potloodtekeningen van (huis)dieren. Ook reis ik erg graag, stedentripjes en verre reizen maken vind ik ontzettend leuk om te doen.

Kim van Maasakkers | Dierenartsassistente

Mijn naam is Kim van Maasakkers en ik heb eerlijk gezegd mijn boer al gevonden… Ik woon samen met mijn vriend Tjeerd en mijn kindjes in Eindhoven. Mijn twee zoontjes heten Jamie en Oliver en mijn dochtertje is geboren in 2009 en heet Jill. Ook als ik niet aan het werk ben, ben ik lekker druk met dieren bezig. Thuis hebben we namelijk honden, katten, kippen, geiten en nog veel meer. Mijn grote hobby is alles wat met paarden te maken heeft. Voordat ik bij Boschhoven Kliniek voor Dieren kwam ben ik werkzaam geweest als fulltime springruiter. Nu rijd ik nog steeds graag, maar door ons drukke gezinnetje lukt het op dit moment niet om nog wedstrijden te rijden. Sinds 1998 werk ik met veel plezier als dierenartsassistent bij Boschhoven. Het contact met de dieren, maar ook met de eigenaren vind ik het leukst aan mijn werk. Ook de grote afwisseling, de gezellige drukte en het feit dat je nooit weet wat de dag gaat brengen vind ik erg leuk.

Kim van Maasakkers

Petra Jansen

Petra Jansen | Dierenartsassistente

Ik ben Petra Jansen. Ik ben al sinds 22 jaar actief als dierenartsassistente. Ik ben in 1993 in dienst gekomen bij de voorloper van de huidige Boschhoven Kliniek voor Dieren en ben hoofdzakelijk werkzaam in het filiaal Heeze. Ik heb jaren geleden diverse opleidingen en cursussen gevolgd in Deurne in relatie tot de training en verzorging van paarden. Zelf heb ik ook een paard gehad. Later heb ik ook diverse cursussen gevolgd met betrekking tot de kleine huisdieren. Ik ben dus van vele markten thuis! De laatste jaren beleef ik veel plezier aan mijn honden. Op dit moment heb ik er drie. Zij komen uit verschillende Europese landen: België, Hongarije en Griekenland. Ik vind het werken met dieren steeds een uitdaging en het contact met en de ondersteuning van de “baasjes” geeft mij veel voldoening. Graag tot ziens in Heeze!

Danique van den Heuvel | Dierenartsassistente

Hallo! Ik ben Danique van den Heuvel, ik ben op 16 april 1997 geboren in en ben nog steeds woonachtig in Valkenswaard. Na vier leuke en leerzame jaren te hebben gestudeerd op het Helicon in Helmond heb ik in mei 2017 mijn diploma behaald. Sinds juni 2019 ben ik aan het werk bij Boschhoven Kliniek voor Dieren en ik heb het hier erg naar mijn zin. Vooral het afwisselende werk maakt het heel leuk! Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren; honden, katten, cavia’s, vogels en ook paarden. Na tien jaar paard te hebben gereden ben ik hier helaas mee gestopt omdat ik er te weinig tijd voor had. Samen met mijn twee Zwitserse witte herders (Youna & Fayna) heb ik ook een aantal cursussen gehoorzaamheid en behendigheid gevolgd. In mijn vrije tijd knuffel ik graag met de witjes, onze kat Marley en ben ik vaak in de sportschool te vinden. Vooralsnog werk ik vooral op de locatie in Leende, maar u zult mij ook af en toe tegenkomen in Heeze. Tot snel!

Danique van den Heuvel