Spoedgeval? Bel 24/7 naar 040-2061682
(of indien niet bereikbaar 040-7200862)

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

Gratis gebitscontrole in februari

Gratis gebitscontrole in februari

Bij Dierenarts Boschhoven schenken we in de maand februari extra aandacht aan het gebit van uw hond, kat, konijn of ander knaagdier. Februari is de maand van het gebit. In de maand februari checken wij gratis het gebit van uw huisdier. Zo voorkomt u gebitsproblemen en houdt uw huisdier een gezond en stralend gebit. Bekijk het gebit uw huisdier eens goed. Zien de tanden er bruin uit, ziet u veel tandsteen, zitten tanden los of stinkt de bek heel erg? Neem dan contact op met onze dierenkliniek in Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349).

Gratis gebitscontrole bij Dierenarts Boschhoven

Woont u in de buurt van Eindhoven, Helmond of Geldrop en merkt u dat het gebit van uw huisdier wel een controle kan gebruiken? Neem dan contact op met Dierenarts Boschhoven in Leende of Heeze. Wij voeren in de maand februari gratis gebitscontroles uit. Maak een afspraak via ons afsprakenformulier of neem telefonisch contact op met onze dierenkliniek in Leende of Heeze. Het gebit van uw huisdier is een belangrijk element van de algehele gezondheid. Een gezond gebit betekent een gezond huisdier.

Maak direct een afspraak

 

Gebitsproblemen bij huisdier

Gebitsproblemen bij huisdieren komen geregeld voor. Dierenarts Boschhoven is al jaren gespecialiseerd in tandheelkunde bij dieren. In onze dierenklinieken in Leende of Heeze voeren wij gebitscontroles uit waarbij wij letten op eventuele pijntjes of opvallende plekken op het gebit. Herkent u de volgende symptomen die eventueel duiden op gebitsproblemen:

 • Slechte adem

 • Bruine of rode aanslag op de tanden

 • Gedragsveranderingen of verminderde eetlust

Het is belangrijk om bovenstaande symptomen serieus te nemen. Gebitsproblemen bij huisdieren kunnen namelijk zeer ernstige gevolgen hebben. Enkele gevolgen van gebitsproblemen zijn:

 • Ontstoken tandvlees
 • Blootliggende kieswortels
 • Loszittende tanden
 • Tandverlies
 • Ontstekingen in vitale organen

Neem contact op met onze dierenkliniek in Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349) om bovenstaande gevolgen te voorkomen.

Voorkom gebitsproblemen

Voorkomen is beter dan genezen. Ook als uw hond geen last heeft van tandproblemen, maakt u in de maand februari een gratis afspraak in onze kliniek. Onze dierenartsen checken het gebit van uw huisdier op eventuele problemen. Als de dierenarts snel op tandproblemen ingrijpt, blijft de schade beperkt. Is de dierenarts te laat bij het opmerken van tandproblemen, dan is er een behandeling nodig. Gebitsproblemen voorkomt u door de volgende tips op te volgen:

 • Tandenpoetsen is vaak gemakkelijk aan te leren bij pups en jonge honden. Oudere honden vinden dit vaak minder leuk, of soms lukt het gewoonweg niet. Er bestaan speciale tandenborstels voor honden, katten en knaagdieren, bijvoorbeeld een vingertandenborstel. Gebruik alleen tandpasta speciaal voor dieren. Gewone mensentandpasta is niet geschikt voor huisdieren. Wij bevelen u aan om gemiddeld 2x per week te poetsen, maar dagelijks mag natuurlijk ook.
  Let op: het is belangrijk om niet te starten met poetsen wanneer honden al gebitsproblemen hebben, of recent een gebitsbehandeling ondergaan hebben. Op dat moment kan het poetsen pijnlijk zijn en kunnen honden er een afkeer van ontwikkelen.

 • Dieetvoeding is speciaal gericht op het behoud van een gezond gebit. Dieetvoeding bestaat uit grote brokken met een aangepaste structuur. Door te kauwen reinigt uw huisdier het gebit op een mechanische manier. De brokken schaven als het ware langs de tanden en dragen zo bij aan een gezond gebit.

 • Kauwstrips dragen ook bij aan het reinigen van het gebit. Kauwproducten zijn aantrekkelijk voor de huisdieren, waardoor nuttig met aangenaam wordt gecombineerd. Er zijn verschillende soorten kauwstrips of kauwchips verkrijgbaar. Let er wel op dat uw huisdier niet te dik wordt van de kauwstrips.

 • Supplementen toevoegen aan voer of drinkwater helpt bacterievorming en slechte mondgeur tegen te gaan. Supplementen voor in het drinkwater zijn vaak vloeistoffen zoals choorhexidine en supplementen die u toevoegt aan het voer zijn meestal op basis van algen.

 • Mondverzorgingsspeeltjes. Er bestaan diverse soorten mondverzorgingsspeeltjes om ook tijdens het spelen het gebit mechanisch te reinigen. Combineer dergelijk speelgoed met dierentandpasta en uw huisdier werkt, zonder dat hij het door heeft, mee aan een schoon gebit.

Maak een afspraak voor een gratis gebitscontrole bij Dierenarts Boschhoven

Wilt u het gebit van uw hond, kat of konijn laten controleren door een van onze dierenartsen, maak dan een afspraak door online ons afsprakenformulier in te vullen of door telefonisch contact op te nemen met onze dierenkliniek in Leende of Heeze. Wij controleren het gebit van uw huisdier op eventuele tandproblemen en pakken gebitsproblemen direct aan. Voor meer informatie neemt u contact op met onze dierenkliniek door te bellen naar Leende (040-2061682) of Heeze (040-2261349). Een gezond gebit betekent een gezond en vrolijk huisdier!

Maak direct een afspraak